Review of the Lenovo M2 Electric Scooter electric scooter + video

Хочу поділитися своєю думкою щодо самоката Lenovo M2 Electric Scooter, який не так давно появився у магазинах за скромною, якщо порівнювати із аналогами, ціною.

Хоч самокат дорослий, але купувався для доньки. Час від часу його використовує дружина.

Самокат має 8,5" пневматичні колеса. Після покупки обов’язково перевірте тиск у шинах та підкачайте (при необхідності). Інакше можна навіть на невеликому уступі пошкодити камеру. До речі, для інших ринків на самокаті гума не пневматична.

В інструкції сказано, що максимальні нерівності, які може долати самокат становлять 2 сантиметри.

Мотор 350-ти ватний. Тягу має відмінну. Мене витягує навіть на доволі круті гірки (маю вагу 82 кілограми).

Панель керування знаходиться на рулі. Вмикається кнопкою, яка розміщена збоку справа. Потрібно натиснути та утримувати її (близько 1-ї секунди) поки не загориться екран. Вимикається аналогічно довгим утриманням (близько 3-х секунд) до вимикання екрану. Для перемикання швидкостей потрібно двічі швидко натиснути на кнопку. Одинарне натискання увімкненої панелі буде вмикати та вимикати світло. Панель захищена від води, але на сильному дощі перевіряти не рекомендую. Показується швидкість, пройдений шлях (округлений до кілометрів), вибрана передача, час.

Lenovo M2 Electric Scooter

Lenovo M2 Electric Scooter

Амортизація незначна. Це шини та задня підвіска, яка трішки гасить удари.

Гальма дискові. Працюють відмінно. При гальмуванні здається, що полетиш через руль. Крім того, заднє крило також виконує роль гальм. Але в інструкції сказано, що заднє крило можна використовувати лише в екстрених ситуаціях. Також говориться, що присутнє гальмування за допомогою мотор-колеса.

Що потрібно зробити при отриманні замовлення?

Потрібно підєднати провід до руля. Він знаходиться у рульовій стійці самоката. Ручка прикручується до стійки 2-ма болтами. Щоб його дістати потрібно зняти ручку та підтягнути пружину, яка знаходиться всередині рульової стійки. Далі просто під’єднати конектори. Неправильно під’єднати ви не зможете, тому що під’єднання можливе лише одним способом.

Lenovo M2 Electric Scooter

Як їхати?

Я, наприклад, не знав як перевірити самокат. Тому що мій електровелосипед їде як тільки я повертаю ручку газу. В інструкції написано, що самокат почне їхати коли ви його розженете до швидкості 3 км/год. Якщо нема де провірити, то ідіть отримувати посилку вдвох. Один підніме самокат та натисне на ручку газу, після того як другий швидко рукою покрутить колесо.

Чи працює круїз-контроль?

Не працює. Для його активації потрібно встановити додаток. Його рекомендують встановити із додатка WeChat, який я активувати не зміг, тому що мою реєстрацію має одобрити приятель із Китаю (у мене друзі тільки із Китаю:)). Судячи по коментарях, є люди, що змогли активувати додаток. Спробуйте, можливо щось вийде. В магазині рекомендували встановити додаток lenovo smart travel. Його знайти просто неможливо. У маркеті він відсутній.

Lenovo M2 Electric Scooter

Цікаво, що при нормальному скиданні ручка газу повертається у положення «вимкнено». Але якщо скидати повільно, то ручка зупиняється, не дійшовши до кінця, і самокат їде 6 км/год. От вам і круїз-контроль. Чи це брак, чи зроблено умисне я не знаю.

Я знайшов додаток Lenovo Smart Commuting. Самокат підключив, користуючись інструкцією. Але всі кнопки неактивні. Скоріш за все, додаток не призначений для використання у певних країнах.

Яке максимальне навантаження?

За документами не можна їздити для людей з масою понад 120 кілограмів.

Яка максимальна швидкість?

Перевіряв особисто – 25 кілометрів на годину.

Яку відстань можна подолати на одному заряді батареї?

Важко визначити, тому що після вимикання панелі керування збиваються показники. Але точно не заявлених 30 км. Близько 20-25 кілометрів. Все залежить від способу їзди, дорожнього покриття та маси. Інформація про ємність батареї практично відсутня, але я знайшов такі дані: 7.5 А/год.

Який механізм складання?

Механізм складання та розкладання зручний, проте для мене не подобається. З перших днів спостерігається люфт. Якщо взяти за рульову стійку знизу та попіднімати, то люфт ви помітите зразу. Я було подумав, що стукає рульова стійка. Це ж саме можна прочитати у коментарях. Але насправді виною у всьому є механізм для складання.

Lenovo M2 Electric Scooter 

Чи варто купувати?

Якщо їздити по рівній дорозі та обережно, то варто. Особливо якщо порівнювати його ціну з іншими моделями. А люфтити будуть практично всі. Якщо необхідно їздити по нерівних дорогах, то потрібно вибирати самокат із якісною амортизаційною системою. Але чудес не буває – ціна буде відповідна.

Для зарядки потрібно відкрити гніздо, знявши гумову захисну кришку та приєднати зарядний пристрій. Індикатор заряджання наявний лише на зарядному пристрої. Червоний індикатор означає зарядку, зелений говорить, що зарядка закінчилася. Розміщення гнізда зарядки на рамі хороше рішення. Це додатковий захист від вологи та бруду.  

Lenovo M2 Electric Scooter

Я сам зрідка беру самокат якщо поспішаю. Але це «не мій» транспорт.

А ще ось, що цікаво: подивіться на Kugoo M2 Pro (знайдіть в інтернеті) та порівняйте із Lenovo M2 Electric Scooter.

В комплект входять 2-ва шестигранники, викрутка, зарядний пристрій та перехідник для накачування коліс. Рекомендую після покупки перевірити чи всі болти нормально затягнуті.

Lenovo M2 Electric Scooter

Відеоогляд:

Дивитись відео

Якщо цікаво, то можу з часом написати відгук про свій електровелосипед з 1000-ватним мотор-колесом.