WINNER SOLID-WRX 29

Техніка приносить задоволення поки вона працює. Рано чи пізно приходить час ремонту. Одна із деталей, яка часто ламається називається півень або серга. Підібрати її до рами важко. Виконувати потрібно це методом підбору (якщо на місцевому ринку дана деталь в наявності. В моєму випадку місцевий ринок таких послуг не пропонує). В інтернет-магазині виконати таку маніпуляцію не просто. У мене вийшло з першого разу, тому пропоную економію вашого часу:)

Фото та посилання на деталь:

Серга на раму a-hg 022 silver

Виробники велосипедів говорять, що серга виконує захисну функцію. При ударі об раму або по перемикачу задніх передач зломиться серга, а не рама. Це так говорять. У мене перша поломка серги спричинила поломку перемикача задніх передач та колеса (повилітали шпиці).

На велосипеді WINNER SOLID-WRX 29" поломка серги спричинила вигинання заднього перемикача передач. І це на швидкості 5 кілометрів на годину!

Поломка серги обійшлася для мене в 900 грн за перемикач передач та 200 грн за саму сергу. Виникає запитання. І який тут захист? Якщо сама поломка серги спричиняє поломку інших деталей велосипеда. А відламувалась дана деталь просто в процесі експлуатації. Ніяких ударів не було. Залишається подякувати для розробників за такий чудовий захист.

SHIMANO ACERA RD-M3000SGS 8/9-шв довга лапка