Huawei Y5 Prime 2018 — недорогий смартфон у безрамковому дизайні

Нова модель безрамкового смартфона, яка представлена компанією Huawei має непогані характеристики та чудовий дизайн. Як зрозуміло, смартфон виготовляється у витягнутому прямокутному безрамковому корпусі із закругленими кутами, має функцію розблокування по обличчі, а в додаток —  два роз’єми для SIM-карт і один для карточок формату microSD.

Задня панель виготовлена із приємного на дотик пластику, який має бархатисту текстуру, що запобігає випадковому висковзуванню гаджета із рук.

Розміри пристрою наступні: висота - 146,5 мм, ширина - 70,9 мм, товщина - 8,3 мм, вага - 142 г.

Розширення 5,45-дюймового дисплея HD+ (1440 x 720 пікселів) при співвідношенні сторін 18:9, камери мають 5 та 13 мегапікселів. Камера підтримує HDR режим, дозволяє знімати панорами. 5-мегапіксельна фронтальна камера оснащується тоновим спалахом, має функції покращення якості автопортретів.

Маючи FullView-матрицю смартфон буде чудово відтворювати ігри, фільми і відео. Huawei Y5 Prime 2018 має хороші кути огляду та насичену кольорову гамму. Є режим Eye Confort, який відфільтровує сині відтінки та зменшує навантаження на очі. Деякі параметри піддаються регулюванню для налаштовування під власні вподобання.

Фронтальна камера може розпізнавати рівень освітленості та корегувати його за допомогою регульованого підсвічування.

На смартфон встановлюється процесор MediaTek MT6739. Тактова частота процесора складає 1500 МГц. Процесор працює на ядрах Cortex-A53, смартфон має прискорювач графіки PowerVR GE8100. Оперативної пам’яті — 2 гігабайти, вбудованої флеш-пам’яті телефон отримав 16 гігабайтів. Пам’ять можна розширити картками microSD об’ємом до 256 Гб.

Ємність батареї складає 3020 мАг. Ряд енергозберігаючих технологій дають можливість пропрацювати до 62 годин в режимі прослуховування музики або 13 годин переглядати відео.

Динамік в смартфоні видає прекрасний звук, співрозмовника буде чути навіть у шумному оточенні. Динамік для відтворення музики має показники вище середнього. В навушниках звучання досить комфортне та принесе лише задоволення.

Пристрій має також FM-радіо, Bluetooth 4.2 і LTE.

Керує апаратною складовою операційна система Android 8.1 Oreo із оболонкою EMUI 8.0.

Продаватися буде Huawei Y5 Prime 2018 у золотистому, синьому та чорному кольорах, а рекомендована роздрібна ціна складе приблизно 3300 гривень.

Висновок. Чудовий бюджетний варіант смартфона із новою операційною системою, функцією розблокування по обличчю, якісним екраном та розмовним динаміком.

Із мінусів можна назвати відсутність сканера відбитків пальців, відсутність NFC та порту USB Type-C.