Тип програми: Portable
Підтримувані ОС: Windows 10
Ліцензія: Безкоштовна
Мова інтерфейсу: Англійська (є русифікатор)

USBDriveLog

Інформацію про пристрої, які підключалися до USB порту комп’ютера, можна дізнатися за допомогою портативної програми від відомого для багатьох розробника – NirSoft.

Зверніть увагу на те, що утиліта працює лише на операційній системі Windows 10.

1. Потрібно завантажити програму USBDriveLog з офіційного сайту та розпакувати у зручне місце на диску. Встановлення вона не потребує.

2. Після запуску ви зможете переглянути таку інформацію: модель пристрою та його версія, виробник, серійний номер, час підключення/відключення, ідентифікатор пристрою, місткість та ін.

Інформацію можна отримувати з локального комп’ютера, з комп’ютера в локальній мережі та із зовнішнього жорсткого диска.

Інформація береться з таких каналів журналу подій: Microsoft-Windows-Partition / Diagnostic, Microsoft-Windows-Storsvc / Diagnostic. Якщо хоча б один з них вимкнений або недоступний, то програма ніякої інформації не виведе.

Отриману інформацію можна зберегти в один з файлів формату HTML/XML/JSON.

Для перегляду журналу із під’єднаного зовнішнього диска потрібно в меню вибрати «Файл» → «Выбрать источник данных» (цю дію можна викликати натисканням клавіші F7). Далі вказати шлях до файлу журналу подій (наприклад, F:\Windows\System32\winevt\Logs). Для перегляду журналу з комп’ютера в локальній мережі потрібно в якості шляху ввести IP адрес ( можливо, потрібно буде вказати логін та пароль).

Для переведення інтерфейсу програми на потрібну мову завантажте переклад та помістіть файл usbdrivelog_lng.ini (який знаходиться в архіві) у теку з програмою USBDriveLog.

Сторінка утиліти USBDriveLog