Router Default Password

Відомо, що роутери – це мережні пристрої, які об’єднують всі підключені комп’ютери, смартфони та іншу техніку в одну мережу, а також роздають інтернет. Підключитися до роутера можна за допомогою мережного кабеля або використовуючи Wi-Fi з’єднання. Перше, що потрібно зробити після покупки роутера – це його налаштувати. Налаштовувати роутер приходиться і з інших причин: перевстановлення операційної системи, зміна провайдера, збої в роботі, при потребі змінити пароль для точки доступу і тому подібне. Зробити це можна, зайшовши у веб-інтерфейс.

Але потрібно знати IP адресу, за якою можна адмініструвати роутер, а також ввести логін та пароль. Логін та пароль можуть бути стандартними або зміненими вами чи попереднім власником роутера. Якщо ви не знаєте адресу адміністрування та стандартний логін та пароль до роутера, то можна скористатися безкоштовною програмою Router Default Password.

Хоча IP адресу для адміністрування, логін і пароль зазвичай можна прочитати з нижньої сторони пристрою або ввести в пошук свою модель та дізнатися інформацію звідти.

Якщо вирішили скористатися програмою Router Default Password, то для входу адміністративну панель для керування роутером потрібно виконати такі дії:

1. Розпакувати завантажений архів.

2. Запустити програму Router Default Password, яка автоматично знайде IP адресу роутера та перетворить її в посилання, натиснувши на яке ви зразу попадете в панель керування.

3. Далі потрібно ввести логін та пароль. Для цього потрібно вибрати модель свого роутера із списку. Список можна редагувати.

4. Для копіювання логіну та паролю в буфер обміну потрібно визвати контекстне меню (правий клік мишкою) на назві роутера та вибрати потрібну опцію.

Для мого роутера D-Link DIR-632 програма показала адресу та логін правильно.

Router Default Password

Сторінка програми «Router Default Password»

Що робити якщо логін та пароль не підходять? Залишається лише скинути свій роутер до заводських налаштувань. Зробити це можна спеціальною кнопкою, яка повинна називатися приблизно як «WPS/RESET, RESET» (конкретна назва залежить від вашої моделі). Інколи щоб її натиснути потрібно використати тонкий предмет (так як кнопка може бути вдавленою і натиснути її просто не вийде). Тримати потрібно близько 10 секунд, поки світлодіодний індикатор на роутері не почне мигати. Тоді потрібно пустити кнопку та зачекати поки скидаються налаштування до заводських.

Після скидання налаштувань роутер потрібно налаштувати заново.