Тип програми: APK
Підтримувані ОС: Залежить від пристрою
Ліцензія: Безкоштовна
Мова інтерфейсу: Англійська, російська

Microsoft Authenticator

Вводити паролі приходиться досить часто. І на дану процедуру використовується багато часу, якого інколи просто в обріз. Щоб прискорити двофакторну авторизацію в додатках компанії Microsoft, а також додатках інших розробників програмного забезпечення, можна скористатися Microsoft Authenticator.

Тепер можна заходити в додатки значно швидше. Раз налаштували і користуєтесь. Додаток дозволить проходити безпечну авторизацію, не вводячи пароль. Для початку роботи потрібно ввести логін та прийняти після цього сповіщення на смартфоні, яке буде автоматично відправлене.

Другий етап перевірки включає авторизацію за допомогою відбитка пальця, сканування обличчя або по пін-коду. Після входу таким способом ви отримаєте доступ до таких сервісів як Outlook, OneDrive та Office.

Додатком підтримується багатофакторна авторизація (MFA), тобто можна по старинці вводити пароль, після чого проходити наступний етап перевірки особистості. При використанні двофакторної авторизації, потрібно вводити пароль та підтверджувати свою особистість іншим чином. Для цього використовується сповіщення, яке потрібно прийняти або використати згенерований додатком одноразовий пароль з обмеженим строком дії (30 секунд). Дані паролі не потребують підключення до мережі та не використовують заряд акумулятора.

Плюс Microsoft Authenticator в тому, що крім сервісів компанії Майкрософт, він також підтримує інші додатки: LinkedIn, GitHub, Amazon, Dropbox, Google, Facebook та ряд інших.

Microsoft Authenticator-ром підтримуються тимчасові одноразові паролі (TOTP), які відповідають галузевим стандартам, тому ваша інформація буде надійно захищена. Тому для додаткового захисту інших додатків, потрібно перейти в налаштування та увімкнути двофакторну авторизацію, після чого для авторизації потрібно буде вводити логін та пароль, а тоді підтвердити особистість одноразовим тимчасовим паролем, який буде згенерований Microsoft Authenticator.

Якщо у вас організація або навчальний заклад, то часто виникає потреба у встановленні Microsoft Authenticator для доступу до певних папок, файлів, електронної пошти або додатків. Щоб можна було скористатися можливостями в такій ситуації, потрібно буде зареєструвати пристрій в організації, використовуючи програму Microsoft Authenticator, а тоді вже ввести дані свого облікового запису. Microsoft Authenticator підтримує перевірку достовірності на основі сертифіката. Для цього на вашому пристрої видається сертифікат. Така процедура дає змогу для організації знати, що перед ними довірений пристрій, і для нього буде просто та безпечно наданий доступ до додаткових додатків та служб Майкрософт, не проводячи додаткову авторизацію.

Microsoft Authenticator підтримує єдиний вхід, тому увійшовши один раз, процедуру авторизації для входу в інші програми або сервіси повторювати не прийдеться.

Сторінка Microsoft Authenticator в маркеті