Заміна для Android та  iOS — представлена нова операційна система

Офіційно представлена операційна система Sailfish 3, яка вийшла хоч і з запізненням але компанія Jolla виконала свою обіцянку. Операційна перетерпіла чимало нововведень та офіційно доступна для підтримуваних пристроїв.

Нагадаємо, що вперше фінська компанія презентувала дану ОС ще в 2017 році. Але на той час вона була занадто «сирою» та містила чимало помилок.

За словами розробників Sailfish 3 має ряд переваг у порівнянні із основними гравцями на ринку. Операційна увібрала в себе лише краще, і водночас не містить багатьох проблем, особливо тих, що пов’язані із безпекою і які в Android та частково в iOS тягнуться без вирішення роками.

Нова ОС підтримує чимало обладнання, наприклад, більшість ARM-процесорів, що виробляються Qualcomm і MediaTek, а це означає, що вона являється універсальною заміною Android.

Крім того, операційна постійно оновлюється, а оновлення можуть бути інстальовані на ваш пристрій без всяких там приколів. Всім відомо, що більшість виробників не надають оновлення великій кількості модельного ряду своїх пристроїв. Операційна Android оновлюється але більшість користувачів залишається на старій версії.

Для тих хто хоче спробувати нову ОС потрібно переконатися чи його пристрій сумісний із Sailfish 3, а також має бути розблокований загрузчик (Bootloader).

Sailfish 3 може похвастатися покращеною швидкодією, переробленим головним меню, можливістю шифрування даних, підтримкою нових жестів клавіатури. Операційна із коробки підтримує зовнішні накопичувачі, так що не потрібно встановлювати ніяких додаткових плагінів. Також був перероблений додаток для камери та введено ще ряд інших нововведень.

Операційна продовжить вдосконалюватися та покращуватися. В грудні очікується версія Sailfish 3.0.1, яка буде набагато стабільнішою. На даний момент доступна версія Sailfish 3.0.0. А 8 листопада повинна вийти версія Sailfish X, яка створена виключно для смартфонів Sony Xperia XA2.

Сторінка операційної Sailfish 3