Першим антивірусом, що працює із «Пісочниці» став Захисник Windows

Зовсім недавно компанія Microsoft заявила, що Захисник Windows, який встановлюється разом із операційною системою став першим із антивірусних рішень, який працює із пісочниці. Навіщо це і що такий підхід дає?

Як заявляють розробники, виконання шкідливих програм в ізольованому середовищі буде унеможливлювати витікання експлойтів та багів із одного процесу в інший.

Відомо, що найважчим методом, який можуть використовувати автори шкідливого програмного забезпечення, являється обхід пісочниць. Тому оптимальною мірою безпеки виконання програми, являється її виконання в ізольованому середовищі, яку і забезпечує пісочниця. Тому такої міри безпеки мають дотримуватися розробники якісних програм аби покращити надійність та безпеку.

«Ми знаходимося в процесі поступової реалізації цієї можливості для Windows Insider. Також ми постійно аналізуємо зворотний зв'язок для удосконалення системи », - сказано в блозі Microsoft.

Що ж робити для користувачів, які не хочуть чекати, поки Microsoft закінчить тестування? Можна увімкнути дану функцію вже зараз. Запустити Захисника Windows можна було ще із Windows 10 версії 1703.

Для активації функції потрібно виконати наступне:

  • 1. Запустити командний рядок (cmd.exe ) від імені адміністратора.
  • 2. Потім ввести: setx /M MP_FORCE_USE_SANDBOX 1.
  • 3. Перезавантажити комп’ютер.