Тип: Плагін
Версія Joomla!: Joomla!3+
Ліцензія: Безкоштовна

Плагін для підрахунку довжини заголовка і опису в Joomla!

Wedal Meta Counter – безкоштовний плагін, який може стати корисним доповненням при написанні статті. Що він робить?

Плагін підраховує довжину заголовка Title, а також довжину мето-опису в CMS Joomla!. Ці параметри пошукові системи використовують для виведення сторінки у результатах пошуку. А так як довжина даних параметрів обмежена, можуть виникати ситуації коли назва сторінки не зовсім точно описує її вміст. Тому деякі користувачі просто не перейдуть по такому посиланню.

Розгляньте скриншот із відображення результатів пошуку (сайт автора плагіна).

Плагін для підрахунку довжини заголовка і опису в Joomla!

Як видно, у першому випадку опис та заголовок обрізані, тому що повністю не вміщуються в сніппет пошукової видачі.

В другому випадку все навпаки. І заголовок і опис повністю входять в рамки сніппету і як правило, краще виглядають, сприймаються і по них частіше відбуваються переходи із результатів пошуку.

Тому основним завданням плагіна Wedal Meta Counter являється допомога в підрахунку символів, що використовуються для опису заголовка та мета-опису сторінки.

Особливості роботи плагіна Wedal Meta Counter:

Після встановлення та активації біля Title (заголовка) та Description (мета-опису) при додаванні нової статті з’явиться лічильник символів. Орієнтуючись на нього можна собі продумувати опис статті та формувати заголовок так, щоб вони повністю відображалися у сніппеті пошукової видачі.

Якщо лічильник змінив забарвлення на червоне та показує від’ємні символи, значить ви перевищили допустимий розмір.

Ви можете вводити заголовки будь-якої довжини адже плагін не накладає ніяких обмежень, а просто сповіщає про їхнє перевищення.

Плагін працює лише в адміністративній панелі вашого сайту та тільки із стандартними матеріалами із пунктів меню Joomla!.

Налаштування прості та дозволяють ввести обмеження на довжину заголовка та мета-опису. Налаштування за замовчуванням мають обмеження у 60 та 160 символів відповідно.

Плагін підтримує оновлення прямо із адмін-панелі Joomla!.

Завантажити плагін можна із сторінки автора (там же можна заказати додаткові доопрацювання, якщо потрібно)