Тип програми: Інсталятор/Portable
Підтримувані ОС: ОС Windows, MacOS, Ubuntu, Debian, Fedora, Flatpak, AppImage, Other Linux Distributions (x64!)
Ліцензія: Безкоштовна
Мова інтерфейсу: Англійська, російська

Зразу скажу, що даний спосіб передбачає використання програмного забезпечення замість браузера. Також програма працює лише на 64-бітних системах, зате підтримує, крім ОС Windows, MacOS, Ubuntu, Debian, Fedora та інші дистрибутиви сімейства Linux.

Програма називається FreeTube та доступна для використання без встановлення (Portable). В мене чомусь архів завантажився без розширення. Для того, щоб можна було розпакувати даний архів потрібно просто змінити розширення на .zip (як це зробити описує дана стаття), або відкрити архіватор та перетягнути завантажений файл у його вікно. Далі просто розархівувати файли.

Після завантаження та встановлення або без такого, все, що потрібно – це вибрати потрібну мову в налаштуваннях «Settings» (якщо вона не активувалась автоматично) та приступати до перегляду, ввівши у відповідне поле запит або готову URL-адресу. В налаштуваннях також можна вибрати якість відео за замовчуванням та вказати інші параметри.

Програма забезпечує повну конфіденційність. Можна приховувати лайки та дизлайки, рекомендоване відео, підписників та ін. Після використання програми для повної конфіденційності рекомендується очистити кеш та історію переглядів (також можна і підписки).

На момент написання статті FreeTube перебуває в стадії бета-тестування, тому можливі помилки під час роботи. Хоча такого особисто я не спостерігав.

Альтернатива. Використовувати для свого браузера блокувальники реклами. Більш детально з такими розширеннями можна познайомитися за наступним посиланням. Можна також встановити спеціальне розширення.

Сторінка програми FreeTube