Підтримувані браузери: Google Chrome, Mozilla Firefox

Print Friendly & PDF

Існує корисне доповнення для браузера Google Chrome та Mozilla Firefox, яке дає змогу керувати будь-якими елементами на сторінці, видаляти їх, форматувати сторінку для майбутнього друку, залишаючи лише корисну для вас інформацію.

Називається воно Print Friendly & PDF. Після встановлення, біля правої сторони верхнього краю вікна браузера з’явиться іконка додатка.

Відкриваємо потрібну сторінку та натискаємо на іконку розширення Print Friendly & PDF.

Print Friendly & PDF

Появиться вікно зі сторінкою, яку можна редагувати. Ви зможете видаляти будь-які елементи: текст (як окремі слова, так і цілі блоки), фото, рекламні блоки та інші небажані для вас елементи. Якщо випадково видалили потрібну інформацію, можна легко її повернути кнопкою «Назад».

Після того як сторінка буде відформатована, її можна роздрукувати, завантажити як PDF документ або поділитися, відправивши по e-mail.

Print Friendly & PDF

Для Вас може бути цікаво: «Як в YouTube видалити рекламу та увімкнути додаткові можливості?»

Розширення обов’язково знайде місце на панелі браузера, якщо ваша робота зв’язана з текстом, який потрібно відправляти на друк або просто читати в зручному вигляді. Адже результатом роботи розширення буде файл зі сторінками, який схожий більше на електронну книгу, а не на веб-сторінку (навіть нумерація сторінок виставляється).

Сторінка розширення в магазині Google Chrome

Сторінка розширення в магазині Mozilla Firefox