Як вимкнути рекламу у Viber на комп’ютері Windows?

Реклама для більшості безкоштовних програм та інтернет-сайтів являється єдиним джерелом доходу, що забезпечує подальший розвиток проектів і додавання нових функцій. Viber не являється виключенням. Але якщо ви хочете позбутися реклами, то зробити це нескладно.

Розглянемо як вимкнути рекламу у Вайбері на комп’ютері, що працює на одній з таких операційних систем: Windows 7, Windows 8.1, Windows 10, використовуючи Блокнот.

Читайте також статтю «Як видалити рекламу в uTorrent?»

1. Для блокування реклами потрібно буде здійснити правку hosts-файлу. Даний файл не має розширення, проте зміни до нього можна додати звичайним Блокнотом або іншим текстовим редактором (наприклад, Notepad++). Але Блокнот або інший вибраний вами редактор потрібно запустити від імені адміністратора. Для цього потрібно в меню пуск або на ярлику викликати контекстне меню (правий клік мишкою) та вибрати «Запустить от имени администратора».

Як вимкнути рекламу у Viber на комп’ютері Windows?

2. У Блокноті вибираємо «Файл → Открыть». Далі потрібно відкрити наступний шлях: C:\Windows\System32\drivers\etc. Для того, щоб можна було відкрити файл «hosts», який не має розширення, потрібно справа відкритого вікна програми Блокнот вибрати «Все файлы».

Як вимкнути рекламу у Viber на комп’ютері Windows?

Як вимкнути рекламу у Viber на комп’ютері Windows?

3. Для показу реклами Viber використовує певні сервери. Їхні IP адреси потрібно заблокувати. Для цього з нової стрічки у відкритому файлі «hosts» вводимо наступне:

127.0.0.1 ads.viber.com
127.0.0.1 ads.aws.viber.com
127.0.0.1 ads-d.viber.com
127.0.0.1 api.mixpanel.com
127.0.0.1 api.taboola.com
127.0.0.1 images.taboola.com
127.0.0.1 rmp.rakuten.com
127.0.0.1 s-bid.rmp.rakuten.com
127.0.0.1 s-clk.rmp.rakuten.com
127.0.0.1 s-imp.rmp.rakuten.com

Як вимкнути рекламу у Viber на комп’ютері Windows?

4. Залишається лише натиснути на «Файл → Сохранить».

Для того щоб реклама перестала відображатися потрібно перезапустити Вайбер. Інколи потрібно перезавантажити комп’ютер. В подальшому розробники можуть додати нові сервери, тому їх потрібно буде додати у файл «hosts».

Можливі помилки. Якщо не вдається зберегти зміни, значить щось блокує запис у даний файл. Це може бути ваш антивірус. Спробуйте на період внесення змін вимкнути його. Можливо, ви запустили Блокнот або іншу програму не від імені адміністратора. Повторіть спробу. Ще можливим варіантом може бути копіювання файлу «hosts» в інше місцерозміщення з подальшим внесенням змін. Після чого потрібно оригінальний файл замінити зміненим.

До речі, програма Adguard блокує будь-яку рекламу, в тому числі й у Viber.