UniWinSetup

UniWinSetup - програма для створення універсальних інсталяторів Windows XP/7/8/10, Server 2003/2008/2012 з підтримкою UEFI, на USB пристрої. А так само, для запису звичайного, повноцінного встановлення будь-яких Windows від 7 і вище, як оригінальних образів, так і "збірок". Підтримується запис образів розміром більше 4ГБ на пристрій з файловою системою FAT32, так само з підтримкою UEFI. Якщо пристрій вже є Мультизавантажувальний і використовує завантажувач grub4dos і Grub2 - EFI, інсталятори допишуться до завантажувальних меню. Крім основної програми, в комплект входить менеджер встановлення (UWS manager), який запускається в процесі завантаження інсталятора.

Режими встановлення:

Універсальний інсталятор - при виборі цього режиму, програма, з обраного образу, створить на пристрої універсальний інсталятор для будь-яких Win систем від XP і вище, відповідної розрядності.
В оригінальний інсталятор, буде вбудований менеджер встановлення, за допомогою якого можна встановити будь-який образ, що знаходиться на USB пристрої або локальному жорсткому диску, а так само попередньо підготувати HDD, за допомогою включених в комплект файлового менеджера і утиліти для керування дисками.
Після виконання операції, просто копіюйте потрібні образи на пристрій і завантажуйтеся з нього. Менеджер, в процесі встановлення, дасть можливість вибрати і встановити потрібний образ. Замість цілих iso образів, можна використовувати тільки самі установчі файли install.wim/esd, програма так само виведе їх у списку і виконає встановлення.
Якщо на пристрої використовується файлова система FAT32, а записуваний образ має об'єм більше 4ГБ, то слід використовувати утиліту ISO Splitter, для поділу його на частини. При створенні інсталятора, ISO Splitter, автоматично копіюється в папкуUWS. Просто запустіть його і вкажіть образ. Подальше його завантаження і встановлення, для користувача відбувається абсолютно так само, як і для цілих образів. Інсталятор сам зрозуміє що з ним робити.
• Образи використовувані для створення інсталятора, можуть бути як оригінальними, так і "збірками", у тому числі і подвійної розрядності, але встановлювати за допомогою даного способу, рекомендується оригінальні. Деякі "збірки", можуть втрачати свій додатковий функціонал.
• Щоб спрацював автопошук і менеджер вивів список знайдених образів, їх потрібно ложити в папку UWS.
• Інсталятор Win7 x86, не підтримує UEFI режим.
• Інсталятор створений з 32-розрядного образу, зможе встановити як 32-розрядну систему, так і 64-х, але тільки в режимі класичного BIOS. У режимі UEFI, розрядність інсталятора, повинна відповідати встановлюваній системі.
Інсталятор створений з 64-розрядного образу, в будь-якому випадку, може встановити тільки 64-х розрядну систему.
Окреме встановлення - при виборі цього режиму, програма, додасть на пристрій окреме, повне встановлення будь-яких вибраних Windows, від 7 і вище. Цей режим підійде як для оригінальних образів, так і для "збірок", але орієнтований саме на "збірки".
• Максимальна кількість Windows на пристрої - 99.
• Максимальний розмір записуваного образу - 25 Гб.
• Розпізнає здвоєні 32/64bit образи і прописує в меню встановлення обидві розрядності.
• Зберігає запуск авторської оболонки інсталятора і програм, якщо такі є. Не втручається і не змінює оригінальний процес встановлення.
• Вбудовує запуск менеджера встановлення, як і в першому варіанті, але в даному випадку, він потрібен лише для підготовки HDD до встановлення Windows.
• Якщо на пристрої використовується файлова система FAT32, а записуваний образ має об'єм більше 4ГБ, програма автоматично розіб'є його на частини.
UWS manager - менеджер встановлення. Запуск менеджера вбудовується в інсталятор Windows і дозволяє виконати встановлення з довільних образів, а так само підготувати жорсткий диск для встановлення. Сам менеджер і пакет програм, копіюються на пристрій, в інсталятор вбудований тільки виклик менеджера із заданими параметрами, у зв'язку з чим, при оновленні всього комплекту не потрібно збирати заново інсталятор. Програми, так само не прив'язані до менеджера, можна видаляти або додавати свої. Скануються папки tls\32 або tls\64, залежно від розрядності самого менеджера, і всі знайдені exe і lnk виводяться в програму. Кількість програм, що додаються не обмежена. Кнопки і значки створюються динамічно.
Деякі авторські оболонки інсталяторів, можуть працювати в режимі поверх всіх вікон, у зв'язку з чим програми, що запускаються можуть опинитися під ними, натискання CTRL, згорне всі вікна, в тому числі і повноекранну оболонку. Менеджер, що сховався можна вивести за допомогою Alt + Tab.
Менеджер може використовуватися як самостійна утиліта для встановлення Windows XP/7/8/10, Server 2003/2008/2012 в WinPE. Запаковано в SFX, але через великий розмір пакету дод. програм, досить довго запускається. Тому можна все з архіву або витягнути, або видалити/замінити непотрібні програми з пакету для менеджера. (pf\WBFCH\@files\UWS\tls\32\-\64)

Сайт програми