Тип програми: Інсталятор
Підтримувані ОС: MacOS & Windows & Android
Ліцензія: Безкоштовна/платна
Мова інтерфейсу: Російська

Malwarebytes – найкраща програма для видалення вірусів із вашого комп’ютера

Часто виникає цілком справедливе запитання: «А який антивірус найкращий?». І не дарма. Все тому, що кожен виробник антивірусних сканерів позиціонує свій продукт як найкращий. А щоб дізнатися який продукт дійсно захищає, а не просто «висить» та пожирає ресурси потрібний певний досвід та час для тестування.

На ринку антивірусних продуктів якісного ПО не так уже і багато. І дійсно заслуговують уваги такі антивіруси як NOD32, Norton від компанії Symantec та ін. Останній чомусь постійно обходиться стороною, хоча рівень виявлення загроз у багатьох тестах продукти від Symantec показують найкращий. Але якщо у вас піратська копія Windows та встановлений «зламаний» софт, то цей антивірус скоріш за все, прийдеться видалити. Тому що він буде видаляти піратську ліцензію та не давати запускатися «крякнутим» програмам. Тут нічого дивного. На те він і антивірус. Але зараз зупинимося на дійсно революційному продукті від Malwarebytes.

Продуктами Malwarebytes я користуюся вже досить давно. Найчастіше у випадках, коли інші антивіруси не справляються із своїми функціями та не можуть видалити віруси із флешки чи диска комп’ютера. Навіть, безкоштовна версія справляється із цим завданням краще багатьох платних аналогів. І це не просто слова. Їх ви можете перевірити та підтвердити відвідавши численні форуми та спеціалізовані інтернет ресурси. Людина, яка розбирається в програмному забезпеченні на запитання типу: «Чим вилікувати заражену флешку?» – дасть однозначну відповідь: «Відвідайте сайт Malwarebytes та завантажте програмне забезпечення для своєї версії операційної системи».

Що може Malwarebytes?

  • Захистити вас від найновіших загроз, ефективно нейтралізуючи шкідливе ПО, використовуючи найкращі технології пошуку та нейтралізації шпіонських програм, руткітів;
  • Malwarebytes не дасть зашифрувати ваші файли із ціллю отримання викупу. Блокуються атаки не лише від відомих але і від невідомих програм. Для цього використовуються запатентовані технології, що використовують проактивні методи виявленя шкідливого ПО для захисту ваших файлів;
  • Ваші програми не зможуть працювати проти вас. Для браузерів та інших програм створюється чотири рівні безпеки та нейтралізуються всі спроби атак, що можуть використовувати вразливості в програмному коді;
  • Захист від підробних сайтів. Як тільки ви перейдете по лінку, що веде на підроблений сайт, чи сайт, який розповсюджує віруси – він відразу буде заблокований.
  • Блокуються найновіші схеми, що використовуються шахраями. Всі хакерські схеми, які спробують викрасти вашу конфіденційну інформацію чи зламати ваш банківський рахунок будуть миттєво заблоковані. Блокується також новий вид нечесного заробітку – криптоджекінг. Криптоджекінг працює так: на ваш комп’ютер без вашого відома встановлюється шкідливе ПО, яке без вашого відома добуває біткойни та інші криптовалюти. Ваш комп’ютер від цього працює посилено, сповільнюється, а рахунки за електроенергію збільшуються;

Всі перевірки виконуються за малий проміжок часу із максимальною ефективністю. Швидка перевірка знаходить лише активні загрози, але показує незмінно високі результати. Швидкий аналіз доцільно використовувати у фоновому режимі під час виконання іншої роботи, зменшуючи таким чином навантаження на систему.

Виникає ще одне справедливе запитання: платна чи безкоштовна?

Для лікування вже зараженого комп’ютера можна спокійно використовувати безкоштовну версію. У вас після інсталяції буде можливість скористатися повнофункціональною версією протягом 14 днів та оцінити її можливості.

Моя особиста думка така, що безкоштовна версія доцільна для лікування заражених комп’ютерів ваших знайоми чи друзів, у випадку якщо вони не мають змоги чи не можуть перейти на платну версію з інших причин.

Вдома безкоштовну версію потрібно для сканування комп’ютера запускати вручну, а це рано чи пізно призведе до зараження. До того ж кожен раз запускати сканування вручну – це не вихід.

Повна версія забезпечить захист від шкідливого програмного забезпечення у режимі реального часу.

Функції повної версії:

  • Захист від хакерів ідентифікаційних даних та конфіденційної інформації;
  • Захист від програм-вимагачів. Ваші фінансові операції, документи та файли будуть відмінно захищені;
  • Захист від шкідливих та шахрайських сайтів;
  • Нейтралізація шкідливого програмного забезпечення, яке сповільнює роботу комп’ютера;
  • Знешкодження атак, які націлені на функціональність програм;
  • Очищення комп’ютера від вірусів, що вже на ньому знаходяться;
  • Все у реальному часі.

Malwarebytes доступна для операційних систем Windows, MacOS, Android.

Окремо ідуть рішення для бізнесу:

  • Malwarebytes Endpoint Protection – централізований хмарний захист комп’ютерів у мережі, що реалізується за допомогою агента;
  • Malwarebytes Endpoint Protection & Response – централізований хмарний захист, засоби виявлення та знешкодження загроз;
  • Malwarebytes Incident Response – швидке реагування на загрози із такою ж швидкою нейтралізацією;
  • Malwarebytes Endpoint Security – захист вашої локальної мережі, що реалізований на багаторівневій технології із розширеними алгоритмами пошуку та видалення найновіших загроз.

Незалежні модулі, який використовуються в програмі Malwarebytes:

  • Антивірус
  • Антишпигунський модуль
  • Антируткіт
  • Блокувальник шкідливих веб-сайтів

Відомо, що рідко який антивірусний пакет здатний захищати від різних загроз. Виникає запитання: «Навіщо інсталювати декілька різних утиліт в додаток до основного антивірусу?». Можна просто встановити єдиний сканер Malwarebytes та забути про такі слова як віруси, атаки, шифрування і тому подібне.