copy paste

Ну, за 30 секунд – це умовно, все залежить від ваших навиків. Можливо, для вас і 10-ти вистачить:)

Якщо текст не можна скопіювати – це означає лише одне, він захищений. В більшості виникне цілком звичне запитання. Навіщо? Не хочеш щоб хтось використовував – не публікуй в інтернеті. Але така заборона направлена не на користувачів, а на недобросовісних блогерів та інших людей, які просто крадуть чужу працю та видають її за власну. Тобто автори захищають власне авторське право. Давайте розглянемо як скопіювати захищений текст для власних потреб, які не порушують авторські права. Адже друкувати на клавіатурі занадто нудна справа.

Трапляються ситуації, коли часу обмаль, потрібно швидко скопіювати текст, а він захищений (часто сайти дозволяють копіювати текст після реєстрації, яка також займає час). Тому виконуємо наступне:

Спосіб 1. Плагін для браузера Google Chrome: Enable Right Click & Copy

Ось для прикладу, знайшов кросворд. Звичайним чином його не те що скопіювати неможливо, а й виділити.

1. Встановлюємо плагін, перейшовши в магазин браузера  Google Chrome.

2. Натискаємо на кнопку розширення (вона появиться зверху справа після встановлення). Вмикаємо опцію «Enable Copy» (якщо не допомогло, то також «Absolute Mode». Даний режим видаляє будь-який тип захисту).

copy paste

3. Тепер текст прекрасно виділяється та копіюється.

copy paste

Зверніть увагу, що для кожного нового сайту потрібно заново вмикати «Enable Copy».

Читайте також аналогічну статтю, але з більш складними способами: «Як скопіювати захищений від копіювання текст»

Спосіб 2. Плагін для браузера Google Chrome: Just Read

Даний плагін створений для зручного читання. Він призначений для видалення дратуючих оголошень, виринаючих вікон, коментарів та інших зайвих елементів. Таким чином акцентується увага на головному.

1. Встановлюємо плагін з магазину браузера  Google Chrome.

2. Потрібно просто натиснути (лівою клавішею миші) на кнопку розширення, яку можна помітити зверху над панеллю закладок. Після цього текст можна копіювати. Для зручності можна вказати область на сторінці для відображення в режимі читання. Для цього потрібно клацнути не лівою, а правою кнопкою миші та вибрати «Select content to read». Далі вибрати область з текстом на веб-сторінці.

copy paste

copy paste

Спосіб 3. Використовуємо редактор Microsoft Office Word

1. Копіюємо адресу сторінки, з якої потрібно копіювати текст.

copy paste

2. Запускаємо Microsoft Office Word та вибираємо «Открыть» → «Обзор».

3. У вікні для відкривання файлу, напроти «Имя файла» вставляємо у поле наше скопійоване посилання та натискаємо на кнопку «Открыть».

copy paste

4. Появиться вікно з попередженням. Потрібно просто натиснути на «Ок». Редактор Word відкриє документ, який можна буде спокійно редагувати. Якщо при першій спробі відкриття нічого не відбулося, потрібно повторити ще раз.

Спосіб 4. Альтернативний та небажаний, хоча може допомогти у випадках, коли всі інші не працюють

Кожна інтернет сторінка, яку ви бачите при відвідуванні сайту має іншу сторону – певний код. Його можна переглянути якщо натиснути на сполучення клавіш Ctrl+U (приклад для браузера Google Chrome).

1. Натискаємо Ctrl+U, має відкритися нова сторінка з вихідним кодом. Запам’ятовуємо перші слова тексту, який нам потрібно скопіювати (так легше буде знайти його в коді).

2. Натискаємо на відкритій сторінці з кодом сполучення клавіш Ctrl+F. Відкриється вікно з пошуком. Вводимо перші слова, які запам’ятали.

copy paste

3. Бачимо результати пошуку – це початок тексту. Звідси і починаємо копіювання. Закінчуємо там, де будуть останні слова (їх можна подивитися на нашій відкритій веб-сторінці, яка знаходиться на окремій вкладці браузера).

copy paste

4. Відкриваємо сайт konstantinbulgakov.com та вставляємо скопійований з незрозумілими символами текст у ліве вікно. Після цього натискаємо на кнопку «Удалить теги». У вікні справа ви побачите «чистий» текст, який вже можна використовувати.

copy paste

Відео: "Як скопіювати текст із сайту, який не копіюється?"

Це не всі можливі способи, проте їх повинно вистачити у більшості випадків.