Тип програми: APK
Підтримувані ОС: Android 4.2 і вище
Ліцензія: Безкоштовна/Платна
Мова інтерфейсу: Українська, російська

Вимірювання площі – GPS Fields Area

Дуже корисний додаток для працівників сільського та лісового господарства, людям, чия професія пов’язана із потребою вимірювання площ та відстаней, для власників присадибних ділянок та для всіх бажаючих. Користуватися додатком дуже просто. Розглянемо основні можливості програми.

Додаток GPS Fields Area та його основні можливості:

  • Швидке проведення вимірювання дистанції та площі;
  • Має режим «розумної розмітки», що дозволяє точно розставляти точки;
  • Всі зміни можна зберегти та в подальшому редагувати;
  • Дає можливість проводити групування вимірів та давати для них імена;
  • Можливість відміни будь-яких дій у ваших вимірах;
  • Автоматичне вимірювання шляхом GPS-слідкування при ходьбі чи їзді.

Даний додаток являється кращим інструментом для вимірювання площі, периметру, відстаней. Готовими вимірами дуже легко ділитися та зберігати для майбутнього імпорту (наприклад, на інший телефон).

Один раз вимірявши площу, більше не потрібно процедуру виконувати знову, достатньо дати ім’я для виміру та зберегти його.

Якщо для вас потрібно запам’ятати потрібні місця (POI), то ви можете скористатися маркерами, якими також можна ділитися.

Наприклад, у вас є поле. І в певному місці наявна серйозна перешкода для транспорту, наткнувшись на яку можна пошкодити техніку. Ви просто відмічаєте її маркером та у майбутньому оминаєте. Прикладів використання можна навести багато, все суто індивідуально.

Розглянемо функціонал програми:

Відкривши програму бачимо головне вікно із картою та знак +. Натискаємо на нього та вибираємо, що потрібно виконати: виміряти відстань, площу чи POI. Розглянемо для початку вимірювання відстані. Натискаємо «За допомогою GPS», потім натисніть «Розпочати вимірювання». Як закінчили, то натискайте «Закінчити вимірювання» та збережіть його натиснувши на значок дискети. Далі потрібно дати назву та додати (вибрати раніше додану) групу (якщо потрібно). Тоді ще раз потрібно натиснути на значок дискети. Ручне вимірювання являє собою додавання точок на карту, відстань буде вимірюватися по мірі зміни положення маркерів.

Вимірювання площі – GPS Fields Area

Вимірювання площі – GPS Fields Area

Вимірювання площі – GPS Fields Area

Вимірювання площі – GPS Fields Area

Для другого прикладу виберемо площу. Нас запитають яким чином вимірювати: вручну чи за допомогою GPS. Ручний режим означає, що ви на карті показуєте точки та тягнучи в ту чи іншу сторону маркери вимірюєте потрібну площу. Після закінчення потрібно натиснути на значок дискети для збереження (воно аналогічне із попереднім).

Вимірювання площі – GPS Fields Area

Вимірювання площі – GPS Fields Area

Всі ваші виміри будуть доступні із меню (три риски) програми у вкладці «Збережені виміри», а якщо ви створювали групи, то ще і у вкладці «Групи».

Вимірювання площі – GPS Fields Area

Площу можна вимірювати і за допомогою GPS. Для цього увімкніть відповідний датчик, натисніть на + із головного вікна (карта) та виберіть «За допомогою GPS». Станьте на початкову точку для вимірювання та натисніть «Розпочати вимірювання». Пройдіть (чим швидше тим краще, будуть менші похибки) всю площу і дійшовши початкової точки натисніть «Закінчити вимірювання». Зберігання аналогічне вище розглянутому.

Вимірювання площі – GPS Fields Area

Ви можете вибирати режим карти. За це відповідає іконка двох площин (дивіться скриншот знизу). Натиснувши на неї можна вибрати режим супутника, рельєф та карти.

Вимірювання площі – GPS Fields Area

Для експорту потрібно перейти до раніше збережених вимірів та позначити потрібні для експорту (подовжене натискання для вибору першого, інші вибираються простим відмічанням). Вибираємо значок «Поділитися», а далі як саме. Можна відправити лінк, а можна вибрати один із форматів. Давайте для прикладу виберемо формат «KML». Відкриється вікно де потрібно вибрати як поділитися (за допомогою яких інструментів). Я виберу файловий менеджер, щоб зберегти вимір у пам’яті телефона. Далі залишається вибрати папку на телефоні та натиснути «Ок». Тепер відкривши папку можна бачити експортований файл.

Вимірювання площі – GPS Fields Area

Вимірювання площі – GPS Fields Area

Вимірювання площі – GPS Fields Area

Цей же файл можна імпортувати, наприклад на інший телефон. Потрібно вибрати із меню імпорт та вказати папку із збереженим файлом.

Пізніше розглянемо функціонал ще однієї програми цього ж виробника, яку я вже описував на сайті. Із її допомогою можна підбирати фунгіциди, пестициди та ін. І що головне – так це те, що вже можна бачити, чи буде діяти він на збудника захворювання чи збудник вже пристосувався та являється резистентним. А це економить час та гроші. Слідкуйте за новинами.

Програма GPS Fields Area являється безкоштовною та містить рекламу. Але наявна також платна версія програми, яка має більше можливостей та не містить реклами.

Рекомендую до читання статтю «Програми для агронома/визначення бур’янів, шкідників, захворювань, сільськогосподарські розрахунки»

Google Play




App Store