Інфрачервоний термометр з AliExpress

Сьогодні ознайомимося з безконтактним інфрачервоним термометром з AliExpress. Це недорога річ ціною 2,7 долара.

Може вимірювати температуру тіла та навколишніх предметів. Перемикання між типами вимірювань відбувається натисканням будь-якої з трьох кнопок, які розміщені збоку. Для вимірювання потрібно піднести термометр до тіла або предмета на відстань 3-5 сантиметрів та натиснути на кнопку у вигляді курка. Для вимірювання достатньо 1 секунди. Якщо пристрій не використовується, то через 15 секунд автоматично вимикається. Діапазон вимірювання для людини становить від 32°C до 42,9°C. Похибка при вимірюванні становить 0,2-0,3°C. Діапазон вимірювання для інших об’єктів становить від 0 до 100°C і похибка при цьому зростає до 1°C.

Infrared thermometer

Параметри термометра:

  • Вага: 106 г (без батарейок);
  • Розмір: 149,9x94,5x44 мм.

Працює від 2 батарейок формату AAA. Батарейки в комплект постачання не входять.

Екран має три кольорових режими. Нормальна температура тіла показується зеленим, підвищена жовтим, а висока, що потребує негайного лікування – червоним. Зелений колір буде при температурі від 34°C до 37,3°C. Жовтий колір буде при температурі від 37,4°C до 37,9°C, а червоний від 38°C до 42,9°C.

Infrared thermometer

При довготривалому натисканні найбільшої кнопки збоку (кнопки меню) ви перейдете в налаштування від F1 до F5. За інструкцією F1 використовується для вибору величини вимірювання: °C або °F. F2 для встановлення сигналу при критичній температурі тіла. F3 – налаштування температурної компенсації відповідно до еталонної величини для точнішого вимірювання. F4 використовується для вимкнення звукової індикації. F5 вмикає та вимикає підсвічування. Але в мене ці функції не працюють. А після вибору F4 пристрій повністю вимикається.

Не забувайте, що температура тіла людини залежить від того, у якій частині її вимірювати, а також від часу доби. Зранку вона у здорової людини нижча ніж ввечері.

Я замість батарейок використав один LiFePo4 акумулятор та заглушку. Один такий акумулятор може замінити 2 батарейки, тому що має номінальну напругу 3,2 вольта.

Infrared thermometer

Infrared thermometer

Infrared thermometer

Спробую виміряти температуру тіла та якогось предмета. Показники ви можете спостерігати на екрані. Після деякого часу тестування можу сказати, що показники досить точні. І термометр можна сміливо використовувати як основний. Але, мабуть, звичайний ртутний термометр він повністю замінити не може, особливо якщо потрібно дізнатися точну температуру. Хоча взявши декілька ртутних термометрів та порівнявши їхні показники можна переконатися, що вони на кожному термометрі будуть трішки відрізнятися.

Infrared thermometer

Infrared thermometer

Infrared thermometer

На мою думку, чудова річ, тим більше за такі гроші. Можна виміряти температуру тіла дитини коли вона спить, не потривоживши її.

Сторінка товару

Дивитись відео: «Інфрачервоний термометр для вимірювання температури людського тіла й предметів»