Тип програми: APK
Підтримувані ОС: Android 4.2 і вище
Ліцензія: Безкоштовна/Платна
Мова інтерфейсу: Англійська, російська

Агробаза

Я вже розказував про програму Агробаза, яка являється незамінним помічником для всіх, чиє життя у тій чи іншій мірі пов’язане із веденням сільського господарства. Це найпопулярніший додаток для агрономів та фермерів. Що ж вона вміє?

Для початку зверніть увагу на перший, після інсталяції, запуск програми. Вона попросить вибрати базу для завантаження на вашій мові, а також її об’єм (це переважно кількість та якість фото). Я рекомендую, при наявності достатньої кількості дискового простору на смартфоні (може бути потрібно до 1 гігабайта), вибрати найкращу якість та найповніший каталог. Так буде легше визначати потрібну інформацію по фото. 

Деякі особливості:

Це найбільша база по бур’янах, каталогах захворювань та всіх пестицидах, які зареєстровані в країні;

Ще ніколи не було так просто ідентифікувати захворювання, шкідників та комах на вашому полі чи городній ділянці біля доми;

Ви зможете підвищити урожайність, правильно підібравши добрива, позбутися шкідників, бур’янів та захворювань шляхом правильного підбору пестицидів, гербіцидів, фунгіцидів. Правильний вибір не лише знищить шкідників але і зекономить ваші кошти. Адже не потрібно буде проводити повторний обробіток через неефективність першого препарату;

Додаток максимально простий у використанні. Він може використовуватися агрономами, фермерами, студентами-аграріями та всіма, кому потрібна допомога. Правильна ідентифікація проблеми – це ваший успіх у вирощуванні тієї чи іншої культури із максимально можливим врожаєм.

Вибравши правильний пестицид ви зможете використовувати калькулятор оприскувча, калібратор, калібрування, змішувальну ємність розпилювача, швидкість потоку сопел, швидкість змішування в баці, швидкість розпилення, розпорошення добрив, внесення добрив, змішування хімічних речовин в резервуарі. Таким чином ви зможете досить точно виконати свою роботу, не шукаючи потрібну, а часом і неправдиву інформацію в інтернет джерелах.

До кожної рослини та шкідника наявні фото, які грають ключову роль в ідентифікації.

Для прикладу, виберемо поширене грибкове захворювання фітофтороз.

1. Відкриваємо програму та переходимо у «Захворювання».

Агробаза

2. Скориставшись пошуком (можна просто пролистати) вводимо «Фітофтороз».

Агробаза

3. Відкриваємо та бачимо опис захворювання і картинки для ідентифікації.

4. Нижче бачимо «Фільтр» та список препаратів. За замовчуванням вибрані «Всі культури». Я, для прикладу, вибрав помідори.

Агробаза

5. Появиться список препаратів для боротьби із даним захворюванням. Ефективність препаратів буде зменшуватися зверху та донизу. Дієвість позначається лініями. Три лінії – препарат ефективний, дві – ефективність слабка. Є препарати без забарвлених ліній, що абсолютно непридатні для боротьби із даним захворюванням.

Агробаза

Вас може зацікавити стаття «Програми для агронома/визначення бур’янів, шкідників, захворювань, сільськогосподарські розрахунки»

Google Play