How to turn off notifications in the Android operating system?

Розглянемо, як вимкнути сповіщення в операційній системі Андроїд на прикладі додатка Viber. Для того щоб вимкнути сповіщення потрібно виконати такі дії:

Приклад показаний на смартфоні Samsung Galaxy M31s, OS Android 11 з російською версією інтерфейсу.

1. Відкрити налаштування (значок шестерні). Далі знайти та відкрити «Уведомления».

Off notifications Android

2. За замовчуванням показуються сповіщення трьох останніх додатків. Для того щоб переглянути решту потрібно натиснути на кнопку «Еще».

Off notifications Android

3. Знайти потрібну програму (в даному прикладі Viber) та перевести перемикач напроти назви додатка у положення вимкнено. Якщо натиснути на назву додатка (на скриншоті позначено цифрою 2), то відкриється вікно з можливістю детального налаштування сповіщень. Ви зможете детально налаштувати різні сповіщення в межах одног додатка.

Off notifications Android

Більше сповіщення показуватися не будуть. Можна легко у цьому переконатися, відкривши додаток Viber. Ви побачите приблизно таке повідомлення як на знімку екрана на початку статті.

Інший спосіб

1. Відкрити налаштування (значок шестерні). Знайти та відкрити «Приложения».

Off notifications Android

2. Відкрити додаток Viber.

Off notifications Android

4. Відкрити «Уведомления» та вимкнути їх всі за допомогою головного перемикача. Також можна вимкнути лише певні сповіщення, які показує Viber. Для цього потрібно використати перемикачі, які знаходяться нижче напроти кожного параметра.

Off notifications Android

Off notifications Android