Тип програми: APK
Підтримувані ОС: Android 4.1 та вище
Ліцензія: Безкоштовна/Реклама
Мова інтерфейсу: Англійська

How to copy text from programs on the Android operating system?

Скопіювати текст можна не у всіх програмах. Це легко зробити в текстових редакторах та браузерах. А в деяких додатках текст виглядає як картинка. Щоб виділити та скопіювати текст з додатків потрібно:

1. Завантажити та встановити програму Universal Copy з маркету.

2. Відкрити її. Буде показана коротка інструкція користувача. На одному з пунктів (у мене він був 2-й по рахунку) потрібно відкрити сторінку налаштувань спеціальних можливостей. Для цього потрібно натиснути на кнопку «Активировать». Далі «Установленные службы» → «Universal Copy».

Universal Copy

Universal Copy

Universal Copy

3. Після цього потрібно перевести перемикачі напроти «Выключено» та «Ярлык Universal Copy» у положення включено та у вікні, яке відкриється, натиснути на кнопку «Разрешить».

Universal Copy

Universal Copy

4. Іконка програми повинна з’явитися в панелі сповіщень. В моєму випадку її потрібно було активувати вручну. Для цього потрібно зайти в налаштування значків (три крапки → «Изменить кнопки»).

Universal Copy

Universal Copy

5. Далі потрібно просто перетягнути кнопку «Режим копирования» до активних кнопок на панелі сповіщень (неактивні кнопки зазвичай мають сіре забарвлення).

Universal Copy

Universal Copy

6. Для копіювання тексту потрібно відкрити програму з якої його власне потрібно скопіювати. У мене для прикладу взятий додаток з маркету (маркет поводить себе незрозуміло, з опису одних додатків текст копіюється без проблем, а з інших ні). Потрібно відкрити панель сповіщень та натиснути на щойно додану кнопку («Режим копирования»). На екрані появиться рамка. Тепер можна вибирати будь-який текст та копіювати його або просто відправляти в потрібні програми.

Universal Copy

Universal Copy

Universal Copy

Примітка. Приклад показаний на телефоні Samsung Galaxy M31s 6/128GB. У зв’язку з різними оболонками та версіями операційних систем у вас налаштування будуть відрізнятися, проте матимуть схожість.

Аналоги для операційної системи Windows: Textify та Get Window text

Особисто я користуються іншим способом. Для цього в системі має бути встановлений «Об’єктив» (Google Lens) від компанії Google.

Роблю скриншот екрану з текстом, який для мене потрібний. Далі відкриваю Google Lens та відкриваю зроблений скриншот. Залишається лише вибрати увесь текст або лише той, що цікавить та відправити в перекладач, скопіювати та ін.