Тип програми: APK
Підтримувані ОС: Android 4.4 і вище
Ліцензія: Безкоштовна/платна
Мова інтерфейсу: Англійська, російська, українська

Parental control with Microsoft Family Safety

Microsoft Family Safety – додаток для контролю телефону вашої дитини. Можна налаштувати час використання пристрою, дозволити або заборонити використання будь-якої зі встановлених програм й задати обмеження в часовому проміжку на використання та багато ін.

Можна отримувати інформацію про місце розташування телефону та знати де в поточний момент знаходиться дитина. Крім смартфонів під керуванням ОС Андроїд, можна також керувати Xbox та Windows.

Повні функції доступні для всіх, хто має активну підписку Microsoft 365. Але і базових функцій Microsoft Family Safety пропонує значно більше у порівнянні з аналогами.

1. Для налаштування потрібно встановити додаток на смартфон одного з батьків та дитини.

2. Запустити на телефоні батьків, авторизуватися (якщо ви ще не маєте облікового запису компанії Microsoft, то потрібно його створити) та надати всі дозволи, які запитує програма, інакше коректна робота стане неможливою.

Parental control with Microsoft Family Safety

3. Додати учасника та вказати його роль. Можна в процесі зареєструвати обліковий запис для дитини. Після додавання учасника (наприклад, за адресою електронної пошти) буде відправлене запрошення.

Parental control with Microsoft Family Safety

4. На телефоні дитини потрібно відкрити листа із запрошенням та перейти по посиланню. Далі авторизуватися. Після підтвердження можна керувати телефоном дитини.

Parental control with Microsoft Family Safety

Нічого складного в налаштуванні контролю нема. На відміну від аналогів, на обидва смартфони ставиться одна програма. В інших схожих програмах на телефон батьків ставиться окремий додаток, а на телефон дітей інший. Контроль ігрових консолей Xbox здійснюється додатком Xbox Family Settings.

Не сподобалось визначення місцезнаходження. На визначення витрачалося багато часу, а детально переглянути його я так і не зміг (можливо, баг на моєму смартфоні). При натисканні на карту відкривалися детальні налаштування. І так кожен раз…

На мою думку, аналог від компанії Google набагато перевершує по функціоналу не лише Microsoft Family Safety, але і багато платних програм. Хоча і Google Family Link досить часто глючить та не хоче активуватися без видимої на те причини.

Сторінка програми Microsoft Family Safety