Тип програми: APK
Підтримувані ОС: Android 4.0.3 і вище
Ліцензія: Безкоштовна/платна
Мова інтерфейсу: Англійська, російська

locator

Батьки завжди турбуються про своїх дітей, хочуть знати де вони, як далеко від дому… Чоловік хоче знати де дружина, а дружина навпаки – де чоловік. Можна постійно дзвонити та писати смс чи повідомлення в соціальні мережі, але така гіпертурбота може заставити занадто нервувати і викликати чимало конфліктів. Проте із правильним програмним забезпеченням можна завжди дізнатися де носить вашого чоловіка, у якому магазині знаходиться дружина і де зависає підліток:)

Додатків для стеження за дітьми є дуже багато. Більшість з них мають тестовий період або частину функцій пропонують безкоштовно. Як правило, за безкоштовно багато не зробиш і необхідні функції рано чи пізно потрібно буде оплатити.

Розглянемо одну із величезної кількості програм та пройдемося по її налаштуваннях.

Стаття на ідентичну тему: Спостереження за малюком з програмою «Радіоняня 3G»

Сімейний Локатор - GPS трекер

locator

Програма відноситься до утиліт під назвою «дитячий контроль». Зрозуміло, що встановивши та налаштувавши утиліту, можна буде віддалено спостерігати та бачити на карті місцеположення того, за ким власне і відбувається стеження.

Особливості додатка «Сімейний Локатор - GPS трекер»:

  • Перегляд місцеположення всіх членів родини та відображення їх на карті. Перегляд історії місцеположення;
  • Функція месенджера для безкоштовного спілкування в межах сім’ї по закритому каналу;
  • Отримання сповіщення про перевищення швидкості. Ви завжди будете знати з якою швидкістю везе шкільний автобус дітей;
  • Відмічайте місця на карті та отримуйте сповіщення коли ваші діти прийшли в школу чи додому, або на якій відстані знаходяться від відмічених вами місць.

Використовуючи сервіс, не лише ви, а й ваші діти будуть більш впевнено та вільно себе почувати, переміщуючись по місту. Батьки будуть значно менше тратити часу на дзвінки та повідомлення. Місцеположення вираховується в режимі реального часу. Сімейний Локатор допоможе вашій дитині знайти дорогу у незнайомій місцевості та не заблукати.

В налаштуваннях телефона чи планшета на якому інстальований додаток повинен бути активований GPS. Хоча місцеположення сервіс може визначити і по стільникових вишках, точні дані можна отримати лише з увімкненим GPS.

Поважайте приватне життя своїх дітей та близьких. Всі мають знати, що додаток встановлений на телефоні і їхнє місцеположення відслідковується.

Алгоритм налаштування програми «Сімейний Локатор»:

1. Встановлюємо додаток на смартфон та запускаємо. Даємо всі дозволи, які запитує програма. Для активації потрібно ввести свій номер телефону (попередньо вибравши країну) та ввести код з смс повідомлення, який прийде на ваш пристрій.

locator

locator

2. Створюємо сім’ю, давши для неї ім’я, ввівши дату народження (при бажанні) і вказавши стать. Можна вибрати аватар.

locator

3. Відкривши меню, зліва зверху можна побачити сімейний кодекс. Це код, який являється унікальним для вашої створеної сім’ї.

4. Відкриваємо меню та надсилаємо запрошення для іншого члена родини. Для цього потрібно натиснути на «Пригласить нового члена семьи». Далі вибрати контакт з телефонної книги або вести номер вручну. В запрошенні буде посилання для встановлення додатка з маркету.

locator

locator

5. Встановлюємо додаток на іншому телефоні (наприклад, дитячому) та відкриваємо. Якщо запрошення прийшло, то програма запропонує приєднатися до створеної сім’ї. В іншому випадку переходимо до 6 кроку.

6. Створюємо сім’ю на дитячому телефоні та відкриваємо налаштування (три риски → «Настройки»).

locator

8. Вибираємо «Присоединяйтесь к сущест…». У відповідне поле потрібно ввести код (сімейний кодекс, який можна побачити у меню, зверху батьківського акаунта). Програма попередить, що ви вийдете з існуючого акаунту. Потрібно погодитися.

locator

locator

locator

8. Тепер на телефоні дитини та батьківському телефоні функціонал програми відповідатиме ролі кожного. Можна користуватися, бачити місцеположення один одного, отримувати сповіщення та спілкуватися.

Додаток виконує свої функції, налаштування інтуїтивно зрозумілими не назвеш, про що можна прочитати у відгуках в маркеті. Але насправді, нічого складного тут нема. Користуйтеся та будьте завжди на зв’язку.