Тип програми: APK
Підтримувані ОС: Android 6.0 та вище
Ліцензія: Безкоштовна/платна
Мова інтерфейсу: Англійська, російська

Life360

Поговоримо про ще одну програму для визначення місцеположення членів вашої родини з відображенням їх на карті. Програми даного типу найбільш затребувані родинами з дітьми, для відстеження місцеположення останніх. Life360 – функціональна, надійна та інтуїтивно зрозуміла програма для визначення місцеположення, що удостоїлась відзнаки «Вибір редакції». 

Огляд аналогічної програми в статті: «Програма для визначення місцеположення дітей та інших членів родини»

Якщо ви хочте бути в курсі того, де в поточний момент часу знаходиться ваша дитина – обов’язково встановіть та налаштуйте Life360. Та не забувайте про головне – дитина має бути в курсі того, що на її смартфоні встановлена дана утиліта і використовується інформація про визначення місцеположення.

Особливості Life360:

  • Координати всіх учасників можна бачити на карті;
  • Є можливість вибирати час відкриття власного місцеположення кожному з кіл;
  • Індивідуальний чат між учасниками;
  • Отримання сповіщень про координати учасника, який дістається пункту призначення;
  • Функція відслідковування загубленого або викраденого телефона.

В програмі можна створювати безліч кіл на будь-які випадки життя. Наприклад, ви вирішили відправитися з групою в похід. Створіть коло, приєднайте всіх учасників до нього. Тепер ви ніколи не загубитесь під час екскурсій. Потім коло можна видалити або залишити на наступний похід. Можна створювати різні кола: сім’я, друзі, учасники команди і так далі. Для кожного кола задаються індивідуальні координати. Попадання інформації з одного кола в інший виключене.

Функція сповіщень дасть змогу знати коли учасники кола дістались школи, роботи, бібліотеки та інших місць, в залежності від індивідуальних налаштувань місць для кожного кола. Як тільки учасник буде на місці – всі інші отримають сповіщення.

З додатком батьки завжди будуть знати де знаходяться їхні діти. Є особлива функція сповіщень при надзвичайній ситуації. В такій ситуації Life360 почне відправляти повідомлення з вашими координатами для учасників кола, використовуючи один з можливих каналів комунікації: дзвінок, смс повідомлення, повідомлення по електронній пошті.

Хто хоче більше функцій – повинен отримати підписку. Вона реалізує такі функції: цілодобовий диспетчер, який дає змогу натисканням на одну кнопку зв’язатися із живою людиною, що має ваші координати. В платній підписці нема обмежень на кількість учасників в одному крузі. Нема обмежень на пристрої (безкоштовна версія має обмеження в 6 пристроїв), присутній контроль швидкості за кермом автомобіля, 30-ти денний журнал місцеположень. Ще одна функція – захист вашого пристрою на суму 100$, при можливій кражі.

Порядок підключення та налаштування програми:

Life360

1. Встановлюємо Life360 на перший телефон (нехай він буде головним). Відкриваємо програму та проходимо процедуру реєстрації. Для цього вводимо номер телефона, придумуємо пароль. Після цього додаємо адресу електронної пошти. Після кожного введення інформації натискаємо «Далее» для переходу в наступне меню.

Life360

Life360

Life360

2. Вводимо інформацію про себе: ім’я, вибираємо фото (якщо буде додано фото, то на карті буде легко розпізнати вас та інших учасників кола).

Life360

3. Даємо дозволи, які запитує програма.

Life360

4. Створюємо нове коло.

Life360

5. Тепер ми в головному вікні програми. Знизу знаходяться кнопки керування: люди, місця, безпека, налаштування. Саме кнопка «Безпека» і дозволяє увімкнути сигнал допомоги про який було написано вище. Центральна кнопка – це знак +, який при натисканні відкриває меню для додавання запрошень, додавання кола та ін.

Life360

6. Надсилаємо запрошення для інших членів родини, відправивши код.

Life360

Life360

7. Встановлюємо на іншому телефоні Life360, проходимо аналогічну процедуру реєстрації та вводимо код кола (якщо ви перейшли по запрошенню, то вводити код не потрібно, а лише приєднатися). Так ми приєднаємося до кола.

Life360

Якщо вікно для введення коду не появилося, то потрібно зверху екрана вибрати назву кола та натиснути «Присоединиться» і ввести код, який був відправлений з іншого пристрою.  

Life360

Life360

8. Основні налаштування завершені. Можна додавати інших учасників та створювати нові кола.

Якісно написаний додаток, користуватися зручно. На моїх смартфонах програма Life360 працювала відмінно.