Захищені смартфони затребувані людьми, робота яких виконується у важких умовах, там де є підвищена вологість повітря та запиленість. Ще більш потрібні такі гаджети для мисливців, рибалок, туристів та всіх, хто не хоче ховати свого електронного помічника від найменших капель води.  Захищені телефони можна умовно поділити на ті, що мають звичайну фізичну клавіатуру та сенсорні смартфони, які здебільшого керуються операційною системою Андроїд. Сьогодні поговоримо та розглянемо запитання, які часто виникають і на які я не отримав нормальної відповіді навіть в інтернет магазині, у якому замовляв смартфон VKworld Stone V3 New.

Замовляв не собі, а для батька. Вибирав захищений смартфон, у першу чергу тому, що батько любить рибалити, ходити на охоту і не терпить сенсорних екранів.

Вибирав, якщо чесно, дуже довго. Все тому, що описи на всіх без винятку магазинах не дають потрібних мені деталей.

По перше, потрібен був телефон із телефонною книгою на досить значну кількість контактів. Чому зараз розробники не роблять динамічних телефонних книг я не знаю. Стара модель Samsung GT-S5610 могла вмістити більше 900 номерів. Як вияснилося, сучасні кнопкові телефони мають телефонні книги, які можуть вмістити від 100 (наприклад, Fly TS114) до 500 (саме на таку кількість контактів телефонна книга VKworld Stone V3 New) контактів. Якщо знайдете на більше, значить для вас повезло. Вони то є, проте ціна на них досить висока.

При запитанні про наявність української мови (російська я вже знав, що точно є) менеджер магазину відповів, що не має, а на офіційному сайті написано, що є. Про пам’ять телефонної книги відповіли, що не знають. Хороші продавці, так тримати!

А тепер давайте розглянемо ті запитання, які у більшості відеооглядів в мережі інтернет чомусь пропускають.

Українська мова і російська в наявності. Меню телефона може бути на українській та російській мовах. Український переклад не зовсім повний. Деякі елементи меню можуть бути на англійській мові. Метод вводу може бути як на українській, так і на російській мовах. Метод вводу при наборі (додавання контакту чи написання смс) вибирається натисканням клавіші #. Цією ж клавішею вибирається мова введення. На клавіатурі, крім англійських літер, також присутні російські.

Телефон має пам’ять на 500 контактів. Якщо потрібно більше, то можна записувати (біля 250 номерів) на сім-картку. Всього VKworld Stone V3 New має 3 сімки. Є проблема при імпорті контактів та при додаванні. Довгі імена не підтримуються. Ви можете написати прізвище, а от ім’я може вже повністю і не записатися.

Меню зручне та має великі елементи, ним дійсно зручно користуватися.

На рахунок використання телефона як Power Bank та підключення ліхтарика, який іде в комплекті, то потрібно у меню вибрати відповідну опцію (на російській мові смішно називається: «Зарядка сокровище»). Після цього все повинно працювати. Кабель потрібно від’єднати від зарядного, широким USB кінцем вставити у відповідний роз’єм знизу телефона, а роз’єм Micro-USB під’єднати до іншого пристрою (смартфона, планшета і так далі). Повинне початися заряджання.

Карта пам’яті вставляється у відповідний роз’єм, який відкривається легким горизонтальним відведенням в сторону верху телефона (де знаходиться вбудований ліхтар, а тоді підніманням. Після вставляння картки, потрібно переконатися, що вона ніде не перекосилася, легко притиснути та потягнути горизонтально в сторону нижньої сторони смартфона. Застібка повинна закритися.

Вбудований ліхтар у телефона дійсно потужний, проте не на скільки як його вихваляють на офіційному сайті чи різних відео оглядах на YouTube.

Акумулятор має 3000 mAh. Вистачає на довго, адже екран не сенсорний, має малий розмір, повноцінна операційна відсутня і так далі.

Чотири функціональні клавіші (вправо, вліво, вверх та вниз) налаштовуються на різні функції. Наприклад, можна щоб при натисканні на клавішу вниз відкривалася телефонна книга, вліво – запускалася камера і так далі.

Камера має 2 мегапікселі (є дані, що 0,3), тому на фото нормальної якості не розраховуйте.

Захист від води та пилюки має стандарт IP68. Тобто смартфон може бути повністю занурений у воду. Раджу не ризикувати, оскільки за таку невелику ціну надзвичайної якості очікувати не слід. Проте можна бачити на відео (пошукайте в інтернеті), що смартфон прекрасно почуває себе під водою, під водою із грязюкою та продовжує функціонувати ніби нічого і не було.

Майте на увазі, що телефони чомусь відрізняються в різних інтернет магазинах. Деякі продають моделі, у яких на задній кришці відображений стандарт захисту IP67. Можна попасти на репліку (точна копія) або на непрацездатну підробку.

Щодо пам’яті, то на офіційному сайті можна прочитати, що смартфон має 64 мегабайти (мені смартфон у властивостях показав 697,5 кілобайт) вбудованої та 64 мегабайти оперативної пам’яті (як перевірити не знаю).

Звук динаміка хороший, співрозмовника чути відмінно. Основний динамік також досить голосний. Гучномовець має, на мій погляд, середні показники гучності.

VKworld Stone V3 New має декілька кольорових варіацій (колір по суті чорний, змінюється лише облямівка).

До речі, наявна функція відеореєстратора. Для її увімкнення потрібно, щоб була наявна картка пам’яті.

З’єднання із комп’ютером. При під’єднанні до комп’ютера (кабелем USB) потрібно вибрати потрібний режим (наприклад, накопичувач). У режимі накопичувача буде доступна пам’ять телефона та картки пам’яті (якщо встановлена). Швидкість передачі дуже низька, тому файли я перекидаю спочатку на картку, використовуючи адаптер.

Наявний Bluetooth, використовуючи який можна з’єднуватися з іншим телефоном або ПК.

Читаємо характеристики із офіційного сайту:

Основна інформація

  • Бренд: vkworld;
  • Модель: New Stone V3;
  • Тип: телефон;
  • Розмір: 139 * 62 * 22 мм;

Дисплей

  • Розмір дисплея: 2.4;
  • Тип: TFT;
  • Роздільна здатність: 320 * 240 пікселів;

Камера

Розширення: 2.0MP;

Частоти: 2G 850/900/1800/1900 МГц

Інша інформація

  • Водонепроникність: IP68;
  • Акумулятор: 3000mAh;
  • Bluetooth: 2.0;
  • Слот для картки: 3 Стандартних SIM + 1 картка TF (до 8 ГБ)

Комплектація:

  • 1. VKworld Stone V3 New
  • 2. Зарядний пристрій
  • 3. Викрутка для відкручування болтів щоб отримати доступ до акумулятора та карток
  • 4. Світлодіодний ліхтарик
  • 5. Гарантійний талон
  • 6. Посібник користувача

Відео «Короткий огляд кнопкового телефона VKworld Stone V3 New»:

Дивитись відео

Щодо експорту контактів. Телефон розуміє формат *.vcf

1. Мій спосіб базувався на експорті контактів із акаунта Google. Для цього потрібно зайти в контакти Google.

2. Тоді зліва можна бачити кнопку «Экспорт». Натискаємо на неї. Якщо потрібно експортувати лише вибрані контакти, то спочатку потрібно відмітити їх, і вже тоді натискати на кнопку «Экспорт».

3. Далі потрібно вибрати формат «vCard (для приложения «Контакты» на устройствах iOS)».Вказати місце зберігання, потім підключити картку SD та скопіювати контакти на неї.

4. Зайти в меню телефона та вибрати контакти. Тоді в опціях вибрати імпорт та вказати шлях до збереженого файлу із контактами.

Порада. Перед експортом відредагуйте контакти, зробіть мінімально можливу довжину. Якщо плануєте крім телефона, ще додавати контакти на сім-картку (ки), то розбийте контакти на певну кількість записів. Для сім-картки можна 230, для телефона 480 (менше, на всяк випадок). Спочатку імпортуйте меншу кількість контактів (ті, що призначені на сім-картку), далі копіюйте їх із телефона (саме на нього вони і будуть записані) на сім-картку. Тоді видаліть із телефона. Знову імпортуйте контакти, які призначені на телефон. Використовуючи пам’ять телефона та 3-ри сімки можна додати близько 1200 контактів. Непогано? Я так і зробив (використовуючи дві сімки та пам’ять телефону, додав понад 800 номерів).

Скриншоти з офіційного сайту: