Тип програми: Portable
Підтримувані ОС: Windows 10 та Windows 11
Ліцензія: Безкоштовна
Мова інтерфейсу: Англійська (русифікатор)

MadPassExt is a program for extracting a secret DPAPI password

Якщо для вас потрібно розшифрувати та витягнути пароль DPAPI від облікового запису Microsoft, який використовується для входу на операційних системах Windows 10 або Windows 11, то спробуйте утиліту MadPassExt. Після отримання пароля DPAPI можна спробувати відновити пароль, який був зашифрований за допомогою облікового запису Microsoft.

Після того як ви змогли витягнути пароль за допомогою MadPassExt можна отримати паролі та інші дані за допомогою таких утиліт:

  • ChromeCookiesView – утиліта для вилучення cookie-файлів із інтернет-браузера Google Chrome;
  • ChromePass – із назви зрозуміло, що це утиліта, яка використовується для витягнення паролів, що зберігаються в браузері Google Chrome;
  • CredentialsFileView – розшифрування паролів та даних Windows Credentials  із зовнішнього диска;
  • VaultPasswordView – розшифрування паролів та даних Windows Vault, які зберігаються на диску.

Для використання утиліти ви повинні знати пароль для входу в обліковий запис Microsoft та мати доступ для читання кешу вашого поточного облікового запису. Цей файл кешу створюється лише після входу в обліковий запис Microsoft із операційних систем Windows 10 або Windows 11.

Можливо, буде потрібно запустити утиліту від імені адміністратора (наприклад, при відмові доступу до файлу кешу).

Програма перекладена на російську мову. Для відображення меню на російській мові потрібно завантажити відповідний файл локалізації з офіційного сайту програми, розпакувати його та помістити у папку з програмою. Якщо програма MadPassExt запущена, то потрібно її закрити та повторно відкрити. Для повернення англомовного інтерфейсу потрібно видалити мовний файл або перейменувати його.

Сторінка утиліти MadPassExt