Тип програми: Portable
Підтримувані ОС: Windows 10/8/7
Ліцензія: Безкоштовна
Мова інтерфейсу: Англійська

Password recovery program - VaultPasswordView

Перед нами безкоштовна утиліта, яка вміє розшифровувати та показувати паролі й інші дані, що зберігаються у «Windows Vault». Працює програма лише з операційними системами Windows 10/8/7.

Інструмент можна використовувати на поточній операційній системі та на підключених зовнішніх дисках. В операційній системі Windows 7 ви не отримаєте багато інформації, тому що компанія Microsoft почала використовувати сховище для зберігання паролів IE та Windows mail, починаючи з операційної системи Windows 8. Інструмент можна використовувати також в середовищі операційної системи Windows XP SP3 для розшифрування Windows Vault підключеного зовнішнього диска на якому міститься Windows 10/8/7.

Ви зможете розшифрувати паролі Internet Explorer 10.0/11.0,  Microsoft Edge та інформацію для входу в програму Windows Mail під керуванням Windows 8 та вище.

Файли сховища Windows зберігаються в таких папках:

  • C:\Users\[Профіль користувача]\AppData\Local\Microsoft\Vault;
  • C:\ProgramData\Microsoft\Vault;
  • C:\Windows\system32\config\systemprofile\AppData\Local\Microsoft\Vault.

Всередині цих папок міститься файл Policy.vpol, який містить ключ шифрування. Цей ключ використовується для розшифрування файлів з розширенням .vcrd у цій же папці сховища.

Зверніть увагу на те, що для розшифрування інформації у сховищі ви повинні знати та ввести поточний пароль від вашого облікового запису. Розшифрувати сховище поточного користувача можна і без введення пароля, але потрібно запускати програму від імені адміністратора та використовувати 64-розрядну збірку VaultPasswordView, якщо у вас 64-розрядна версія Windows.

Папки для сканування можна ввести вручну або натиснути на кнопку «Automatic Fill», обов’язково перед цим вказавши літеру диска, на якому встановлена ОС.

При тестуванні програми у мене виникала помилка, яка була пов’язана із відсутністю файлу формату .vcrd. Такого типу файлу у мене взагалі на комп’ютері нема. Очевидно він створюється лише при використанні не локального облікового запису, а запису Microsoft.

Сторінка програми VaultPasswordView