Тип програми: Інсталятор/Portable
Підтримувані ОС: Windows 7-8,10+ and Windows Server 2008+
Ліцензія: Безплатна
Мова інтерфейсу: Англійська

IPSwitcher

Налаштувати потрібну конфігурацію для певної мережі не складно. Але якщо приходиться користуватися різними конфігураціями досить часто, то краще один раз їх налаштувати, а потім швидко застосовувати при потребі.

Для цієї роботи підійде безплатна програма IPSwitcher. Можна завантажити портативну версію та зразу ж приступити до створення профілів.

Після запуску програма покаже ваші поточні мережні підключення. Для створення нового профілю потрібно вибрати мережне підключення (наприклад, Wi-Fi) та натиснути на кнопку «Add…». Далі внести потрібну інформацію: IP-адрес, DNS-сервер, налаштування проксі та ін., після чого натиснути на кнопку «Ок». Після цих дій новий профіль з’явиться знизу вікна програми. Після додавання всіх необхідних профілів можна вибирати потрібний та застосовувати. Для цього потрібно вибрати збережений профіль, натиснути на кнопку «Set» та трішки зачекати. Для редагування профілю потрібно його вибрати серед списку та натиснути на кнопку «Edit».

Всі збережені профілі можна експортувати для подальшого використання на іншому обладнанні. Для цього потрібно натиснути на «File» → «Export Settings…». Експортовані файли зберігаються у форматі XML.

В налаштуваннях («Options» → «Options…») можна відмітити такі опції як запуск програми після завантаження комп’ютера, згортання в трей, налаштування виринаючих підказок, відтворення звуку при зміні IP-адреси та ін.

Можна також спробувати програми-аналоги: Free IP Switcher або NetSetMan

Таким чином, програму можна використовувати для швидкої зміни налаштувань для IPv4 та IPv6 з’єднань.

Сторінка програми  IPSwitcher