Тип програми: Інсталятор
Підтримувані ОС: Windows 7, Windows 8, Windows 8.1, Windows 10, Windows 11
Ліцензія: Безкоштовна
Мова інтерфейсу: Англійська, російська

SaRA

Програмні продукти компанії Microsoft досить часто видають різного роду помилки, які призводять до збоїв у роботі або взагалі унеможливлюють її. Для автоматичного пошуку та виправлення помилок можна використати безкоштовну програму Microsoft Support and Recovery Assistant (SaRA).

Microsoft Support and Recovery Assistant – це утиліта для діагностики та виявлення проблем, яка працює з продуктами компанії Microsoft. На момент написання статті утиліта підтримує Microsoft Office, Office 365, Outlook та ОС Windows. Після встановлення та запуску потрібно вибрати зі списку продукт з яким у вас виникли проблеми. Після цього буде проведена діагностика. При можливості буде запропоноване автоматичне виправлення. В іншому випадку, ви зможете відправити запит до технічної підтримки компанії Microsoft. Керуючись додатковою інформацією про причини помилки та рекомендаціями щодо її вирішення, можна спробувати усунути несправність власноруч.

Програма може бути корисна для системних адміністраторів та просунутих користувачів, адже використовуючи функцію розширеної діагностики, можна отримати детальні звіти про роботу служб програм Office, Outlook та Exchange Online.

Програма може вирішувати проблеми, які зв’язані з активацією ОС Windows, встановленням, видаленням та активацією програмних продуктів Microsoft Office. Також вирішуються проблеми з програмою та веб-версією поштового клієнта Outlook. Проблеми, які виникають із синхронізацією на мобільних пристроях, збої в роботі бізнес версій програм OneDrive та Skype, а також проблеми, що пов’язані із входом в Dynamics 365.

Примітка. Якщо ви використовуєте будь-яку версію Windows 7, у вас також має бути встановлено .NET Framework 4.5. Windows 8 і новіші версії Windows включають, принаймні, .NET Framework 4.5.

Сторінка утиліти Microsoft Support and Recovery Assistant