Тип програми: Portable
Підтримувані ОС: Від Windows Vista до Windows 11
Ліцензія: Безкоштовна
Мова інтерфейсу: Англійська (русифікатор)

ControlMyMonitor

ControlMyMonitor – невелика портативна утиліта, яка може показувати параметри монітора, а також вносити зміни у його конфігурацію. Це такі параметри як контрастність, різкість, яскравість, баланс кольорів (червоний, зелений та синій), мова екранного меню, порт введення (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort) та ін.

Підтримується зміна параметрів монітора за допомогою графічного інтерфейсу та командного рядка. Всі зміни, які ви внесли у конфігурацію, можна експортувати у файл, а потім, при потребі, відновити збережену конфігурацію.

Після запуску програми будуть виведені параметри конфігурації вашого монітора. Якщо у вас наявні декілька моніторів, то потрібний можна вибрати зі списку під панеллю інструментів.

Після запуску програми можливі помилки: 0xc0262582, 0xc0262583 та подібні.

Це означає, що операційна система не може під’єднати ваш монітор за допомогою DDC/CI.

Для вирішення проблеми спробуйте виконати такі дії:

  • Оновіть драйвер відеоадаптера;
  • При фізичній можливості спробуйте під’єднати монітор за допомогою кабелю іншого типу або спробуйте змінити кабель (він може бути пошкоджений);
  • Якщо ваш монітор під’єднаний за допомогою KVM – спробуйте під’єднати його напряму.

Для роботи програми потрібна одна із версій ОС Windows (перелік підтримуваних ОС зверху новини) та обладнання з підтримкою DDC/CI.

На сайті автора доступні мовні файли. Для зміни мови потрібно даний файл розпакувати з архіву та помістити в теку з програмою.

Сторінка програми ControlMyMonitor