Тип програми: Portable
Підтримувані ОС: Від Windows XP до Windows 10
Ліцензія: Безкоштовна для некомерційного використання
Мова інтерфейсу: Англійська, російська, українська

OCCT is a stress test program for your computer

Перевірити комп’ютер на стабільність роботи в екстремальних умовах можна програмою OCCT. Вона містить ряд інструментів та засобів, які навантажать комп’ютер до максимально можливої межі. Так можна дізнатися про стабільність одних компонентів та нестабільність інших. Корисно для всіх, хто хоче витиснути продуктивність з компонентів із максимальною ефективністю.

Після запуску ви побачите вікно з декількома вкладками. Перше вікно – «Бенчмарк». Тут можна запустити перевірку процесора та пам’яті. Вкладка «Тест» містить декілька інструментів. «CPU» – це перевірка процесора на помилки та стабільність. «Linpack» виконає тест для процесорів Intel. Тест оперативної пам’яті на основі шаблонів можна запустити на вкладці «Memory». Протестувати відеокарту можна на вкладці «3D». Пам’ять відеокарти можна перевірити в розділі «VRAM». «Power» – це комбінований тест для процесора та відеокарти на максимумі. Окремо будуть протестовані блок живлення та ланцюги живлення материнської плати. «Monitoring» – режим для запису лише значень.

Також на вкладці «Тест» присутня інформація по температурі процесора та відеокарти, значеннях напруги, потужності, силі струму, частоті ядер центрального та графічного процесора та частоті пам’яті.

Вкладка «Монітор» показує у вигляді таблиці та графіків параметри температури, потужності, сили струму, напруги, частоти, навантаження та ін.

На вкладці «Інфо» можна знайти інформацію по кожному з основних компонентів комп’ютера, яка розділена за категоріями.

В опціях можна змінити налаштування, в тому числі і мову.

Корисна утиліта для отримання інформації по апаратній складовій комп’ютера, а також для тестування його стабільності.

Сторінка програми OCCT