Тип програми: Portable
Підтримувані ОС: Windows 10, Windows 8.1, Windows 8, Windows 7
Ліцензія: Безкоштовна
Мова інтерфейсу: Англійська, російська

Program for connecting VHD/VHDX/ISO image formats

Безкоштовна та портативна програма, яка дасть змогу підключити VHD/VHDX/ISO образи в операційних системах від Windows 7 до Windows 10.

1. Для початку роботи потрібно завантажити архів з програмою та розпакувати у зручне місце на диску.

2. Запустити файл VhdManager_x64, якщо ви використовуєте 64-бітну версію операційної системи, або VhdManager – якщо у вас встановлена 32-бітна версія ОС.

3. Приклад для створення та додавання VHD:

Відкрити «Файл» → «Создать и подключить VHD», або скористатися кнопкою на панелі інструментів. Далі вказати розмір, вибрати формат, тип та натиснути на кнопку «Создать и подключить VHD». Після цього вказати місце для розміщення створеного диска. Операційна система запропонує відформатувати його, потрібно погодитися, вибравши тип файлової системи. Після всіх маніпуляцій в інтерфейсі програми та в провіднику Windows ви побачите підключений віртуальний диск. Тепер можна його використовувати як реальний, включаючи можливість встановлення на нього операційних систем. Диск можна розмонтувати та змонтувати знову, додати в меню завантаження та при потребі видалити з нього.

Simple VHD Manager

Simple VHD Manager

Simple VHD Manager

З меню «Инструменты» можна відкрити «MsConfig», командний рядок «DiskPart», керування дисками. Також можна перезапустити Windows провідник.

Щоб диск монтувався після увімкнення комп’ютера потрібно перейти в «Опции» та поставити прапорець напроти «Монтировать при загрузке Windows». Є можливість додати команди в контекстне меню («Опции»→ «Добавить в контекстное меню»).

Якщо ви маєте образ диска у форматі ISO, то можете додати його в програму простим перетягуванням, або «Файл» → «Добавить файл» (можна просто натиснути на кнопку + на панелі інструментів). Майте на увазі, що завантаження ISO образу можливе лише з диска MBR.

Сторінка програми Simple VHD Manager