Тип програми: Інтсталятор
Підтримувані ОС: Windows 10, 8.1, 8, 7, XP
Ліцензія: Безкоштовна
Мова інтерфейсу: Англійська, російська, українська

Grub2Win

Керування завантаженням операційних систем може бути легким та зрозумілим. Для цього потрібно встановити безкоштовну програму Grub2Win.

Розроблятися програма розпочала у 2010 році та була завантажена більше як півмільйона разів. Всі модулі, що входять до складу Grub2Win мають цифрові підписи і тому безпечні для використання. Програмне забезпечення не містить реклами та шпигунського ПО.

Використовуючи програму, можна керувати завантаженням декількох ОС Windows та Linux на GPT й MBR дисках. Підтримується 64- та 32-бітна EFI, а також BIOS.

Програма займає близько 20-ти мегабайтів на диску C та копіює 5 завантажувальних модулів на розділ EFI.

Файли конфігурації автоматично генеруються для PhoenixOS, Android, Ubuntu, Debian, Suse, Fedora, Manjaro, Mint, Clover та Windows. Файли конфігурації Linux для всіх інших дистрибутивів можна імпортувати. Для кожного пункту меню можна вводити власні правки.

Утиліта працює зі всіма локалізаціями. Під час завантаження доступна допомога на 30-ти мовах. Можна налаштовувати графічні фонові теми з передпереглядом. Нічого не заважає створити власні теми. Підтримуються всі файлові системи, включаючи Mac hfs та Btrfs, диски GPT та MBR (до 128-ми первинних розділів на диск). Може працювати з великими за обсягом дисками й розділами (40 терабайтів та більше).

Вас може зацікавити: «Як змінити порядок завантаження в GRUB?»

Протестувати Grub2Win, на жаль, я не зміг. Програма видавала помилку про те, що завантажувальні розділи не знайдені.

Сторінка програми Grub2Win