Тип програми: Інсталятор
Підтримувані ОС: Windows Vista/7/8/8.1/10/11 (32-bit/64-bit)
Ліцензія: Безкоштовна
Мова інтерфейсу: Англійська

Free Virtual PDF Printer for Windows

Чимало трапляється ситуацій коли потрібно не просто роздрукувати документ, а зберегти його в PDF форматі на комп’ютері. Для цього й були створені віртуальні PDF принтери. Користуватися програмами такого типу дуже легко. Все працює як звичайний принтер, з тією лише різницею, що документ не роздруковується на папері, а зберігається у вигляді файлу на комп’ютері.

Програма називається CutePDF Writer, вона безкоштовна для персонального використання та без реклами.

1. Потрібно встановити програму CutePDF Writer.

2. Встановити GNU Ghostscript – інтерпретатор, який потрібний для роботи CutePDF Writer. Всі програми доступні для безкоштовного завантаження на офіційній сторінці розробників.

3. Відкрити файл, який потрібно роздрукувати, у будь-якій програмі та натиснути на кнопку «Друк». Вибрати із доступних принтерів «CutePDF Writer». Потім ще раз натиснути на кнопку «Друк».

CutePDF Writer

4. Вказати місце для збереження файлу й натиснути на кнопку «Зберегти». При потребі можна задати пароль. Можливість редагування створених файлів доступна лише у платній версії програми.

CutePDF Writer

На Windows 10 я заставити працювати програму не зміг. При спробі друку постійно показувалося вікно з проханням встановити Ghostscript (хоча він вже був інстальований). На Windows 7 програма працювала без проблем.

Сторінка програми CutePDF Writer

Сторінка програми GNU Ghostscript