Тип програми: Інсталятор
Підтримувані ОС: Від Windows 7 до Windows 11
Ліцензія: Безкоштовна
Мова інтерфейсу: Англійська, російська, українська

Take screenshots for free

Якщо простого створення знімків екрана за допомогою клавіші Print Screen для вас недостатньо, то варто спробувати програму Greenshot. Вона функціональна, має додатково в арсеналі графічний редактор та розповсюджується на безкоштовній основі.

Програма має чималу кількість додаткових плагінів та перекладена на багато мов. Плагіни та мовні пакети можна вибрати на етапі встановлення програми.

Після встановлення Greenshot згортається в трей (область біля годинника) та за замовчуванням буде завантажуватися з операційною системою. Дану опцію, як і багато інших, можна легко вимкнути в налаштуваннях.

Для доступу до захоплення екрана та налаштувань потрібно клікнути лівою або правою кнопкою миші по іконці програми в треї. Рекомендую зайти в налаштування та вибрати місце для зберігання файлів, вказати сполучення клавіш для захоплення, формат захопленого зображення та його якість і тому подібне.

За замовчуванням після створення знімка екрана відкривається діалогове вікно з вибором дії (відкрити в редакторі, програмі Paint, зберегти і тому подібне), але ви можете вказати іншу опцію. Наприклад, відкривати зображення в редакторі Microsoft Office Word.

Цікавою опцією є можливість захоплення останньої області екрана простим натисканням на кнопку в меню або комбінацією клавіш. Це значно економить час. Вікно з прокручуванням за замовчуванням можна захопити лише у браузері Internet Explorer. У інших, можливо, функцію можна реалізувати за допомогою плагінів (цю можливість я не перевіряв).

Редактор зображень містить інструменти, які допоможуть налаштувати створене зображення. Ви зможете додавати геометричні фігури, стрілки, текст, вставляти примітки та ін.

У цілому непогана програма для створення скриншотів з простим інтерфейсом, вбудованим редактором зображень та хорошим функціоналом.

Сторінка програми Greenshot