Тип програми: APK
Підтримувані ОС: Залежить від пристрою
Ліцензія: Безкоштовна
Мова інтерфейсу: Англійська, російська

Word, Excel, PowerPoint

Не так давно компанія Microsoft випустила новий офісний мобільний додаток, який об’єднує Word, PowerPoint, Excel та інші компоненти. Таким чином, встановивши одну програму – користуватися можна відразу декількома в об’єднаному інтерфейсі.

Додаток поки що з маркету встановити не вийде, так як це бета версія і може містити помилки. Але якщо ви бажаєте одним із перших випробувати новинку, то потрібно виконати такі дії:

1. Потрібно перейти за посиланням та вступити в групу OfficeMobileAndroidPreview, натиснувши «Вступить в группу».

Word, Excel, PowerPoint

2. Далі потрібно підтвердити ще раз свій намір. Сміливо тиснемо «Вступить в эту группу».

Word, Excel, PowerPoint

3. Тепер появиться посилання для завантаження додатка. Натискаємо «HERE».

Word, Excel, PowerPoint

4. Нас перекине на нову вкладку (Google Play). Потрібно натиснути на «Участвовать в тестировании».

Word, Excel, PowerPoint

5. Далі для встановлення потрібно натиснути або на «скачайте его из Google Play», або «Установите общедоступную версию из Google Play». Залишається лише встановити додаток стандартним способом. Якщо ви виконали дані кроки з комп’ютера, то потрібно зайти у свій акаунт, вибрати пристрій для встановлення та натиснути на кнопку «Встановити». Як тільки ваш мобільний буде в зоні дії інтернет підключення – додаток встановиться автоматично.

Після закінчення тестування, додаток Microsoft Office: Word, Excel, PowerPoint можна буде встановити звичайним способом.

Особливості офісного пакета Microsoft Office: Word, Excel, PowerPoint:

Після запуску можна починати працювати з документами. Ви зможете створювати офісні документи, презентації, таблиці. Для цього потрібно натиснути на кнопку + та вибрати потрібну дію;

Word, Excel, PowerPoint

Після натиснення кнопки + та вибору «Документів» можна створювати три найпопулярніші формати файлів та сканувати текст у Word, таблиці в Excel і вибрати малюнки для PowerPoint;

Word, Excel, PowerPoint

Якщо вибрали «Лінзу» (аналог Office Lens), то можна виконувати сканування документів з налаштуваннями: можна вирівняти, виконати кольорову корекцію, додати текст та кадрувати зображення;

Ще одна дія, яка доступна при натисканні на + – це створення нотаток;

Щоб вибрати документ з пам’яті телефона або з хмарного сховища OneDrive, потрібно натиснути на значок папки зверху головного екрана додатка;

Кнопка «Дії» має такі інструменти: витягнення тексту з зображення, витягнення таблиці з малюнка, підписання файлу PDF, сканування в PDF, створення PDF файлу з зображення, перетворення документу в PDF, а також сканування QR-коду. Окремо хочеться відмітити можливість передавання файлів між комп’ютерами та телефонами, а також передавання/отримання файлів між пристроями поблизу. Так можна виконувати спільне редагування, але додаток має бути встановлений на всіх пристроях.

Word, Excel, PowerPoint

Налаштування доступні при натисканні на значок вашого профілю. Далі потрібно відкрити «Параметри» та змінити при потребі деякі налаштування. Можна вибрати для збереження файлів пам’ять пристрою (за замовчуванням всі документи зберігаються у хмарному сховищі OneDrive), вимкнути спільний доступ та виконати інші потрібні дії.

Word, Excel, PowerPoint

Скоріш за все, кількість функцій у додатку в майбутньому зросте. Так як в одній програмі зібрані декілька окремих, то своїх користувачів новинка обов’язково знайде. Але якщо в користувача обмежена пам’ять на пристрої, а потрібно працювати лише з текстовими документами, то окремий додаток Word у такому випадку буде більш доречним.