MY MAPS

Якщо потрібно на карту додати маркер, лінії, генерувати маршрут за вибраними маркерами, покращити сприйняття, розмістивши фото, то можна скористатися безкоштовним інструментом від компанії Google – «Мої карти».

Готові карти можна вбудувати на сайт або інші ресурси, відправити для знайомих або просто виконати друк на принтері. 

Підтримується робота із шарами, для кожного шару можна задати ім’я та застосувати індивідуальний стиль. До маркерів можна застосовувати кольори. Наприклад, можна щоб біля кожного маркера відображалося його ім’я або опис та вибраний колір. В процесі створення або редагування до маркера можна прикріплювати зображення, яке буде з’являтися у вигляді мініатюри при клацанні на ньому (маркері).

Готові карти можна експортувати в KML/KMZ.

Якщо потрібно створити більш сучасні карти, то для вас буде цікавим схожий сервіс, проте в програмі Google Earth. Для цього потрібно відкрити сервіс (онлайн або програму на комп'ютері) та вибрати в меню «Проекти» → «Новий проект». Далі вже по ситуації, або створити проект з нуля, або відкрити вже готовий.

MY MAPS

MY MAPS

Другий варіант (Google Earch) вимагає більш потужнішого комп’ютера, тоді як перший працює і на старих ноутбуках. 

Над картами можна працювати разом з іншими користувачами одночасно, так же як із Google Документами. Всі карти зберігаються на Google Диску.

Сторінка сервісу «Google Мої карти»



Сторінка «Google Earth»