Ezgif

Робота сервісу абсолютно безкоштовна. Змініть розмір анімації, створіть анімацію та виконайте ряд інших операцій за 5 хвилин.

Анімаційні зображення формату GIF використовуються у веб-розробці досить давно. Та й зараз в мережі можна зустріти ще багато файлів цього формату. Він має широку програмну підтримку. GIF-анімацію можуть відтворити будь-які браузери та переглядачі зображень. А от змінити розмір, оптимізувати та створити анімацію в даному форматі можуть не всі редактори. Але навіщо нам редактори? Можна використати можливості безкоштовного сервісу та працювати ніби за власним робочим столом.

Стаття до теми: Як перейменувати декілька зображень одночасно?

Сервіс дозволяє створити анімацію з зображень формату GIF, JPG, PNG, BMP, TIFF та інших. Після завантаження можна змінювати порядок картинок, налаштовувати швидкість анімації, кадрувати зображення і тому подібне.

Якщо у вас наявне відповідне відео, то можна швидко його перекодувати в GIF-анімацію. Інструмент «Video to GIF» має такі функції: Video to GIF, GIF to MP4, Rotate video, Resize video, Reverse, Cut video, Crop video, Video speed.

Для зміни розміру потрібно використовувати інструмент «Resize». Деякі файли після оброблення можуть мерехтіти та мати інші артефакти. Саме з цією проблемою я зустрівся коли зменшував розмір зображень, використовуючи інші онлайн інструменти. Даний інструмент якісно зменшив зображення з налаштуваннями за замовчуванням. Проте якщо результат не влаштовує, варто спробувати змінити деякі налаштування на власні.

Інструмент «Crop» дає можливість обрізати анімовані GIF, WebP і PNG зображення. Обрізку можна виконати вручну або скористатися наперед визначеними співвідношеннями сторін.

«Optimizer» – інструмент для стиснення анімованих зображень. Ступінь стиснення може становити від 30% до 50%. Але потрібно пам’ятати, що при стисненні втрачається якість зображення. Інструменти даної категорії: GIF optimizer, PNG optimizer, JPG optimizer, WebP optimizer, BMP to JPG, PNG to JPG, GIF to JPG, SVG to PNG.

Інструмент «Effects» можна застосувати для надання ефектів для фото. Сюди увійшли: Color filters, Reverse GIF, Rotate GIF, Adjust speed, Add overlay, Cut duration, Side by side, Censor GIF.

Свої анімації форматів GIF, APNG, WebP, FLIF і MNG можна розділити на кадри за допомогою інструмента «Split». До його складу увійшли: Animated GIF splitter, GIF to sprite sheet, Sprite sheet cutter.

Для додавання тексту натисніть на «Add text».

Окрема вкладка «WebP» являє собою набір інструментів для створення та редагування зображень даного формату. Інструменти: WebP maker, Video to WebP, GIF to WebP, JPG to WebP, WebP to GIF, WebP to JPG, WebP to PNG, WebP to MP4.

Остання вкладка «APNG» – це редактор зображень відповідного формату.

Дуже великий набір інструментів із широким функціоналом. Такі можливості має не кожна комп’ютерна програма. І все це абсолютно безкоштовно та без водяних знаків.

Сторінка онлайн сервісу Ezgif.com