24 онлайн сервіси для створення мобільних додатків

Мобільні додатки на даний час являються вже скоріше необхідністю ніж додатковою опцією вашого ресурсу, бізнесу, компанії і так далі. В даній статті розглянемо декілька онлайн конструкторів для  створення мобільних додатків без додаткових знань мов програмування та інших складних та не зрозумілих речей. Всі редактори працюють в автоматичному чи напівавтоматичному режимі та за декілька хвилин дозволяють створити додаток сайту, блогу, магазину, компанії та ін. Можна прочитати, що більшість із них безкоштовні. Проте це не зовсім так. За більшість додаткових функцій потрібно буде все одно заплатити. На мою думку, краще зразу вибрати дійсно надійний сервіс та оптимальний для свого бізнесу тариф, а не шукати щось безкоштовне та мультифункціональне. Ніхто за безкоштовно нічого для вас робити не буде. А безкоштовні додатки будуть обмежені у функціональності та можливостях (скоріш за все обидва варіанти) та будуть мати рекламу чи ще якусь не зрозумілу функцію. Безкоштовно можна хіба що потренуватися та протестувати новостворений додаток. Ото ж почнемо наш огляд.

Appy Pie

Appy Pie

Appy Pie — платформа для створення мобільних додатків ,яка створена для  Android , iOS , Fire OS і Windows Phone. Використовуючи сервіс можна створювати та монетизувати додатки. Appy Pie була створена та орієнтована, в першу чергу, на людей, які не мають досвіду у створенні мобільних додатків. Тому користуватися сервісом досить просто. Доступні різні тарифи, в тому числі і безкоштовний. Сервіс має таку функцію як in-app purchases (дозволяє робити покупки у додатку), можна об’єднувати бази даних, виконувати завантаження електронних книг та ін.

Детальніше можна познайомитися із всіма нюансами, перейшовши по лінку знизу.

Відкрити сайт Appy Pie

Mobicommerce

Mobicommerce

Mobicommerce — рішення для електронної комерції для всіх підприємств. Команда вже понад 15 років займається розробкою рішень для електронної комерції. Сервіс пропонує декілька рішень, серед яких, наприклад, App Builder — рішення для створення мобільного додатка для сайту, що працює на Magento чи Prestashop. Всього 3 кліки і ваш мобільний магазин для Android або iPhone готовий.

Відкрити сайт Mobicommerce

AppYet

AppYet

AppYet — безкоштовна платформа для створення додатків. За словами авторів, дозволить абсолютно безкоштовно за 5 хвилин створити мобільний додаток для свого сайту чи блогу. Потрібно вибрати лінки Rss / Atom на канал або додати лінк на ваш веб-сайт — все буде автоматично перетворене у сумісні додатки для ОС Андроїд.

Відкрити сайт AppYet

AppsGeyser

AppsGeyser

AppsGeyser — безкоштовне середовище для створення додатків для Android. Більшість додатків можна створити за декілька хвилин. Є можливість монетизації додатків. Але дохід ділиться 50/50. Саме за рахунок спільної реклами додаток зберігає свою безкоштовність. Якщо у вас є вільний час та бажання мати власний додаток — платформа AppsGeyser може стати чудовим вибором.

Відкрити сайт AppsGeyser

Mobincube

Mobincube

Mobincube — один із найкращих сервісів для створення власних додатків без знань програмування. Більшість можливостей абсолютно безкоштовні. Проте, за додаткову плату можна отримати додаткові можливості, такі як  хмару, зберігання своїх додатків в сервісі для майбутніх правок, видалення логотипу Mobincube, розширені можливості монетизації та ін. Як на мене, достойна платформа, яка може допомогти просувати свій бренд.

Відкрити сайт Mobincube

Apps Bar

Apps Bar

Apps Bar — розробляйте свої додатки із безкоштовним конструктором. Зараз важко уявити собі продуктивний бізнес чи відомий ресурс без мобільного додатка. Саме із цим може допомогти Apps Bar. Просто виберіть тип вашого додатка (бізнес, музика, події та ін.), визначіться із дизайном, опублікуйте та поділіться своїм додатком.

Відкрити сайт Apps Bar

CreateMyFreeApp

CreateMyFreeApp

CreateMyFreeApp — ще один безкоштовний конструктор сайтів ,який допоможе створити мобільний додаток за 3 простих кроки. В результаті ви отримаєте мобільний додаток для iPhone або Android. Мобільний додаток допоможе залучити нових клієнтів та не втратити вже існуючих. Платна версія пропонує додаткові можливості, такі як відправка push-повідомлень, які допоможуть тримати постійний зв’язок із вашими клієнтами, повідомляти їх про акції, події, купони та ін. Також можна буде вибирати свої значки, створювати індивідуальний дизайн та ін.

Відкрити сайт Create My Free App

Mobiumapps

Mobiumapps

Mobiumapps — команда розробників пропонує інструмент для розробки мобільного додатка для вашого інтернет магазину. Мобільний додаток забезпечить зростання продаж товарів чи послуг за допомогою інструментів аналітики лояльності покупців та контролю їх повернення. На сайті можна оцінити роботу мобільного додатка. Для цього створена демонстраційна версія, яку можна встановити в Google Play та App Store.

Відкрити сайт Mobiumapps

Appropio

Appropio

Створіть мобільний додаток для Apple iPhone і Google Android, який буте мати широкий функціонал, продуманий та лаконічний дизайн та забезпечте додатковий приріст покупців для свого бізнесу. Платформа повністю російськомовна, тому розібратися буде набагато простіше у порівнянні із зарубіжними аналогами. Для кого підійде конструктор Appropio? Для торгових компаній та приватних підприємців, які шукають нові шляхи для просування свого бізнесу та не хочуть вкладати значні кошти на індивідуальну розробку додатка.

Відкрити сайт Appropio

GoodBarber

GoodBarber

GoodBarber — красиві шаблони, розширені функції та можливості SEO оптимізації, які допоможуть просувати додаток в пошукових системах. Ви можете використовувати у своїх додатках push-повідомлення, взагалі, для використання у розпорядку більше 350 функцій, наприклад, чати, картки лояльності, купони та ін. Готові додатки можуть розповсюджуватися через App Store і Google Play. Якість на висоті, не кожна людина зможе зрозуміти, що додаток створений із використанням конструктора.

Відкрити сайт GoodBarber

Shoutem

Shoutem

Shoutem — потужна платформа, в принципі у ній є всі інструменти для створення якісного мобільного датка. Простий інтерфейс, який не потребує навиків програмування. Наявні елементи для монетизації, використовуючи які можна в певній мірі покрити затрати за користування сервісом.

До ваших послуг дійсно красиві варіанти оформлення, елементи геолокалізації, постобробка завантажуваних зображень та ін.

Відкрити сайт Shoutem


Swiftic

Swiftic

Swiftic — досить відома фірма, яка працює із 2014 року. За цей час стала досить популярною. Створювати додатки просто, а широкий функціонал дозволить бути більш індивідуальним. Хорошою новиною є також 30 денна гарантія повернення коштів.

Для перетворення клієнтів у постійних покупців використовуйте карту лояльності, створіть мобільний магазин, відправляйте зі свого смартфону чи комп’ютера повідомлення та миттєво повідомляйте своїх користувачів про новинки, акції і так далі. До ваших послуг десятки різних функцій, які дадуть для бізнесу нове дихання. А більше мільйона створених додатків говорять про хорошу репутацію.

Відкрити сайт Swiftic

AppInstitute

AppInstitute

Створюйте мобільний додаток на платформі AppInstitute за чотири простих кроки: 1) виберіть бізнес шаблон, 2) налаштуйте зовнішній вигляд, 3) відредагуйте вміст, 4) опублікуйте. Ви повністю контролюєте свій бренд (логотипи, фотографії, кольорові схеми). Використовуйте календар та події, покращуючи таким чином відвідуваність. Підвищуйте взаємодію із вашими клієнтами, розміщуючи відео, аудіо, створюйте галереї зображень та підключіть блог. Всі операції виконуються простим перетягуванням (Drag & Drop). Також до ваших послуг push-повідомлення, програма лояльності, онлайн платежі, інтеграція соціальних мереж та ще багато інструментів.

Відкрити сайт AppInstitute

Bizness Apps

Bizness Apps

Bizness Apps — ще один сервіс, який має зручні інструменти для створення додатка для бізнесу. Даний конструктор орієнтований на малий бізнес. Створюйте чудові додатки, використовуючи функціональний конструктор та зручний дизайн. Легко керуйте контентом, використовуючи зрозумілу CMS. Завдяки простим інструментам, витрачайте свій час на покращення сервісу, а не на обробку заказів та резервування. Одна із опцій дозволяє створювати рекламні матеріали за лічені секунди.

Відкрити сайт Bizness Apps

AppYourself

AppYourself

Онлайн конструктор AppYourself дасть змогу створити додатки для iOS, Android, Windows Phone, а також додатки на чистому HTML5. За словами розробників, ви зможете мати додаток вже за 5 хвилин часу. Крім того, можна створити веб-сайт, який буде синхронізуватися із додатком.

До функцій, які можна використовувати в даному сервісі відносяться: ведення електронної комерції, функції заказу через Open Table і Resmio, карти лояльності та стрічки новин із прокруткою і тому подібне.

Компанія розташована в Німеччині і має величезний каталог створених програм, понад 3 мільйони. А це вже багато про що говорить.

Відкрити сайт AppYourself

Mobile Roadie

Mobile Roadie

Mobile Roadie — платформа для  створення, налаштування та керування мобільними додатками. Використовуючи сервіс можна створювати додатки для iOS та Android. Увесь процес створення та керування відбувається через систему керування контентом Mobile Roadie. В даній системі наявна панель моніторингу для перегляду аналітики та активності додатків.

При потребі контент може бути витягнутий із додатка та розміщений на сайті.

Система має функціональні інструменти, якісні шаблони але орієнтована на великі компанії, тому що цінова політика починається із великих сум.

Можна створювати додатки різної направленості. Тут себе зможуть реалізувати музиканти, завдяки таким функціям як чати, фан-сцена та інтеграція аудіопрогравача. Знайдете також таку функцію як геотаргетінг контенту (тобто видача користувачеві вмісту, що відповідає його географічному положенню).

Конструктор досить важкий для опанування, навіть для професіоналів.

Відкрити сайт Mobile Roadie

AppMachine

AppMachine

AppMachine — не просто конструктор мобільних додатків. Ви без проблем зможете перенести свій веб-сайт із всім вмістом, який ви вважаєте за потрібне розмістити в додатку. Можна імпортувати Фейсбук, Твіттер, RSS-канали та ін. Потужний редактор дозволить реалізувати практично кожну вашу ідею. Вибирайте будь-який із 35+ наперед налаштованих блоків та створюйте власні додатки. Увесь процес сильно автоматизований. Так що все повинно вийти.

Відкрити сайт AppMachine

AppsBuilder

AppsBuilder

AppsBuilder — кросплатформенний інструмент для створення, редагування та розповсюдження мобільних додатків. Додатки будуть сумісні із iPhone, iPad, Android, HTML 5 WebApps (мобільні сайти). Наявні декілька додаткових маркетингових інструменти для монетизації мобільних додатків, наприклад, генератор QR-коду, геолокалізовані купони, підписки на додатки та ін. Є можливість приєднатися до таких мереж мобільної реклами як iAD і inMobi для інтеграції банерів в додатки та наступним отриманням нових потоків доходів.

Конструктор має зрозумілий редактор, в якому реалізована функція перетягування. Це дозволяє швидко додавати логотипи та інші зображення. Велику кількість модулів можна додавати на такі типи сторінок як електронна комерція, карти, калькулятори, інструменти лояльності, мультимедіа та ін. Знайдуться інструменти і на популярні соціальні сервіси, такі як різні типи ресторанів, кафе і тому подібне.

Відкрити сайт AppsBuilder

MobAppCreator

MobAppCreator

MobAppCreator — компанія із Аргентини, яка пропонує легкий в освоєнні редактор, використовуючи який можна в лічені хвилини створити мобільний додаток, який можна завантажити на Apple App Store та Google Play. Із особливостей можна відмітити шаблони інтернет магазину, який орієнтований на південноамериканський ринок.

Відкрити сайт MobAppCreator

AppMakr

AppMakr

AppMakr — платформа для самостійного створення додатків орієнтованих на iPhone і Android, а також мобільних версій сайтів на HTML5. В якості контенту може використовуватися текст, зображення, подкасти, аудіо та відео. Можна інтегрувати географічні канали, GeoRSS і Media RSS. Платформа дозволяє використовувати HTML5 і CSS3. Додаткові функції включають в себе push-повідомлення, спільні календарі, власні фотогалереї, живі чати, інтеграцію із мобільною рекламною мережею, що дозволяє монетизувати свої додатки.

Потужний редактор забезпечить всіма необхідними інструментами, дозволить налаштувати зовнішній вигляд, можливість використовувати власні значки та ін.

Конструктор працює в автоматичному режимі. Створюйте функціональні додатки всього за 20 хвилин, не доторкнувшись до жодної стрічки коду.

Із особливостей можна відмітити одні із самих низьких цін та 30-денну гарантію повернення коштів.

Відкрити сайт AppMakr

IBuildApp

IBuildApp

IBuildApp дозволяє вибрати один із 1000+ шаблонів, відредагувати додаток. Під редагуванням мається на увазі додати логотип, змінити дизайн, завантажити графіку, відео, аудіо. Далі вибрати соціальні мережі, наприклад Facebook, Instagram, Twitter. Лишається лише опублікувати додаток та розмістити його в каталогах iTunes та Google Play.

Відкрити сайт IBuildApp

BuildFire

BuildFire

BuildFire — використовуйте елегантні рішення онлайн конструктора та створюйте оригінальні мобільні додатки. Доступні сотні функцій для використання. А якщо якоїсь не вистачає — розробники готові її реалізувати. Ви можете реалізувати мобільні додатки для різних соціальних сфер, бізнесу, організацій. А детальна документація дозволить легко пройти через усі кроки.

Відкрити сайт BuildFire

Appery.io

appery

Appery.io — платформа, яка орієнтована в першу чергу на професіоналів. Рішення основане на хмарному сервісі і всі додатки створюються онлайн. Розробник може працювати як із візуальною, так і з програмною стороною процесу. Тому дана технічна інфраструктура для додатків буде корисна скоріш за все лише для розробників.  

Відкрити сайт Appery.io

Gamesalad

Gamesalad

І на закінчення платформа для створення ігор. Використовуючи Gamesalad можна створювати прості ігри для iPhone, iPod Touch, iPad, Windows та Android. Редактор буде корисним для тих, кому подобається не лише грати в ігри, а й тим, хто хоче їх створювати без знань програмування. У реальному часі можна виконувати редагування сцени, при тому, що гра буде запущена. Використовуючи редактор сцен можна керувати розміщенням акторів на сцені, просто їх перетягуючи. До того ж GameSalad опрацьовує фізику у режимі реального часу.

І хоча візуальний редактор дозволяє створювати прості ігри, за словами розробників, багато ігор в App Store були у числі 100 кращих, а декілька взагалі №1.

Відкрити сайт Gamesalad

Як видно, онлайн платформ та конструкторів безліч. І їх можна перелічувати до нескінченності. Вважаю, кожен має власну думку і вибере собі щось підходяще. Скажу на закінчення лише одне — «без платного тарифу робити із безкоштовними додатками нічого».