Gigabyte випустила перший тактичний монітор в світі

Компанія Gigabyte представила першу в світі ігрову тактичну модель монітора AORUS AD27QD. Виробник запевняє, що власники даного монітору будуть мати переваги перед своїми опонентами. Все це тому, що монітор дозволяє використовувати такі функції як еквалайзер чорного, ігровий асистент, стабілізатор прицілу, стабілізатор OSD та активне шумове заглушення.

Монітор має 27 дюймовий екран та IPS матрицю, а кут огляду складає 178 градусів, яскравість досягає 350 кд/м2, контрастність – 1000:1 Розширення AORUS AD27QD становить 2560x1440 пікселів, час відклику 1 мс та частота оновлення 144 Гц. Режим PIP і PBP дозволяє виводити зображення одночасно із двох джерел.

Зображення, яке виводиться із 10-розрядною глибиною кольору охоплює 95 відсотків кольорового простору DCI-P3. Також характеристики моделі зумовили надання сертифікату VESA Display HDR 400. В моніторі застосовується технологія AMD Radeon FreeSync, яка дає змогу виводити на екран із максимальною швидкістю мультимедійний контент будь-якого формату.

Замість звичайних LED-компонентів виробник використав RGB-світлодіоди. Все це для того аби підкреслити ігрову направленість пристрою. До того ж модель AORUS AD27QD являється досить ергономічною. Монітор має ручку, якою зручно повертати та розміщувати його на столі та використовувати для транспортування. Монітор має продумане та збалансоване укладання силових та інтерфейсних кабелів.

Разом із монітором в комплекті є прогумована кабельна стяжка, яка розташована нижче секції портів введення/виведення. В нижній частині розташований спеціальний паз через який можна пропускати потрібні кабелі.

Функції, які пропонує гравцям монітор для отримання тактичних переваг на полі бою:

  • Еквалайзер чорного, який допомагає розрізняти об’єкти, які знаходяться в тіні за рахунок підвищеної яскравості та контрастності;
  • Стабілізатор прицілу – дає прекрасну чіткість графіки та попереджає розмиття зображень. Це дає змогу точно контролювати ціль та відслідковувати траєкторію польоту боєприпасу;
  • Ігровий асистент допоможе створити декілька користувацьких перехрестів для прицілу. При використанні даної функції відбувається вирівнювання на робочому столі по горизонталі та по вертикалі дисплеїв у складі єдиної відеосистеми;
  • Інформаційна панель дає змогу в реальному часі відображати інформацію про ключові параметри системи, такі як напруга центрального і відео процесора та його частота, DPI миші та ін.;
  • OSD віджет – дає змогу налаштувати параметри дисплея за допомогою миші та клавіатури;
  • Активне шумозаглушення – дає змогу через підключення мікрофону до відповідного роз’єму та активації даної функції, відмінно та чітко чути співрозмовникам голос гравця.

Також AORUS AD27QD має функцію «картинка в картинці», а також функцію «картинка разом із картинкою», що дає змогу вести перегляд відео під час гри. Так можна наприклад, дивитися стріми чи проходження та одним клацанням миші перемикатися між джерелами звуку.

Ще однією функцією являється корекція синього кольору. Це дає змогу захистити очі гравця від шкідливої ближньої дії променів ультрафіолетового спектру та від мерехтіння.

Серед портів в моніторі присутні: 2 х HDMI, 1 х DP 2 х USB 3.0, роз’єм для мікрофону та лінійний вхід для аудіосигналу. Порт USB підтримує функцію швидкого заряджання (5 В, 1,5 А). Мікрокод OSD можна оновити фірменим програмним забезпеченням OSD Commander. Це може дати можливість скористатися новими функціями.

Gigabyte AORUS AD27QD

Gigabyte AORUS AD27QD

Gigabyte AORUS AD27QD