Android для комп’ютера

Не знаю як для вас, а для мене завжди хотілося випробувати операційну систему Андроїд на комп’ютері чи ноутбуці. Ніяких проблем із цим ніколи не виникало. Було створено декілька проектів, які дозволяли швидко та просто і без особливих технічних знань встановити ОС Android на свій ПК. Серед таких проектів Android x86 і Remix OS. Саме останньою я частенько користувався. Але проекти закинули і нову Андроїд встановити донедавна було неможливо.

Всі у кого в якості основної ОС встановлені Windows 10, Linux чи Mac можуть спробувати (як додаткову чи основну) найновішу на момент написання статті Android 9.0 Pie. Розробники із форуму XDA створили нову збірку Андроїд, що буде працювати на звичайному комп’ютері. Операційна отримала назву Bliss OS. Нова версія являється повністю відкритою і це являється великим плюсом.

Bliss OS являється вдосконаленою версією вище перерахованих проектів та дозволяє використовувати Андроїд у якості основної операційної системи. Цілком зрозуміло, що операційна Bliss OS оптимізована для роботи із клавіатурою та мишкою і в додаток має зручний інтерфейс.

На даний момент операційна працює досить стабільно але можуть виявлятися деякі помилки, які скоріш за все будуть виправлені у наступних версіях. Є проблеми із відтворенням аудіо та відео, а також відсутність можливості створення скриншотів засобами самої операційної. Менеджер пакетів поки що також працює нестабільно, старі програми можуть мати погану сумісність.

Ви можете встановити Google Play та використовуючи його інтерфейс інсталювати додатки та ігри як в звичайному смартфоні.

Як встановити на комп’ютер?

Для цього потрібно завантажити ISO образ із офіційного сайту та записати на флешку одним із способів, наприклад використовуючи програму UltraISO.

Наступним кроком буде виклик Boot меню BIOS чи UEFI  через одну із клавіш (все залежить від виробника вашого ноутбука чи материнської плати комп’ютера) та завантаження інсталятора ОС. Через хвилин зо 20 ви будете мати операційну Андроїд на своєму комп’ютері. Швидкість встановлення залежить від параметрів комп’ютера та інтерфейсу підключення флешки. Бажано використовувати (при фізичній можливості комп’ютера) USB 3.0, так як даний інтерфейс має на порядок вищу швидкість передачі даних.

Сторінка Bliss OS для завантаження