Версія Wordpress: 3.8 та вище
Мова: Англійська
Тип: Плагін

Push повідомлення — безкоштовний плагін для WordPress

Щоб взаємодіяти із відвідувачами та сприяти поверненню на ресурс повторно, в наш час використовуються Push сповіщення. Вони являють собою короткі повідомлення та сприймаються відвідувачами більш лояльно ніж різного роду виринаючі вікна чи рекламні повідомлення. Але виникає запитання: «Яким сервісом скористатися? Скільки це буде коштувати?».

Для користувачів WordPress сайтів хороша новина. Сервіс OneSignal являється повнофункціональним рішенням для відсилання коротких повідомлень на WordPress сайтах. І він абсолютно безкоштовний (основні можливості).

OneSignal не просто який-небуть плагін, а потужна система, яка відправляє щоденно 2,7 мільярдів повідомлень на день і якій довіряють більше ніж 470 000 розробників та маркетологів, включаючи деякі найбільші бренди та веб-сайти в світі.

OneSignal дозволяє розробникам конструювати персональні повідомлення. Що стосується плагіна для Вордпрес, то використовуючи його можливості можна відправляти персоналізовані повідомлення із сайтів на комп’ютери, планшети та телефони.

Взагалі, цільова аудиторія OneSignal починається від розробників ігор і до всіх розробників програм та додатків та охоплює увесь ринок.

Повідомлення можуть відсилатися із певними інтервалами, можуть бути націлені на конкретних користувачів та детально опціонально налаштовуватися під конкретних відвідувачів.

Можливості платформи:

  • Підтримка Chrome (Desktop & Android), Safari (Mac OS X), Microsoft Edge (Desktop & Android), Opera (Desktop & Android) і Firefox (Desktop & Android) на сайтах HTTP і HTTPS.    
  • Автоматичні повідомлення. Повідомлення відправляються підписчикам кожен раз як тільки ви публікуєте нове повідомлення. Можна і по іншому — повідомлення будуть відправлені якщо користувачі сайту не відвідували його декілька днів.
  • Орієнтація під конкретні потреби. Відправлення повідомлень конкретним підписчикам на основі мови, певної кількості разів відвідування сайту, а також можна, навіть, налаштувати власні атрибути користувача, на які ви можете налаштувати тартетінг.
  • Налаштування Opt-In. Ви можете вибрати коли і як просити своїх відвідувачів вибирати повідомлення в браузері. Налаштуйте запрошення, яке вони будуть бачити спочатку.
  • Аналітика в реальному часі. Можливість перегляду доставки ваших повідомлень в режимі реального часу. Ви можете бачити як повідомлення конвертуються у відвідувачів.
  • A/B тестування. Спробуйте використати відмінні від звичайних повідомлень та відправити їх меншій кількості користувачів аби зрозуміти які повідомлення більш ефективні. Таким чином можна визначити, які повідомлення принесуть більше відвідувачів.
  • Заплановані повідомлення. Створюйте розклад для повідомлень, які будуть відправлятися у майбутньому, наприклад, на основі часового поясу користувача або навіть, на основі того ж часу дня, коли користувачі останній раз відвідували сайт.

У Push повідомлень є багато плюсів. І один із них — це спрощена процедура підписки, яка не потребує введення персональних даних (номера  телефону, імені, електронної адреси та ін.), якими користувачі не дуже хочуть ділитися.

Але щоб користувач залишився на підписці, потрібно щоб ваші короткі повідомлення були дійсно цікавими та не назойливими. Інакше — ще один клік з боку користувача видалить ваш сайт із підписки назавжди.

Пропоную познайомитися із загальною структурою push-повідомлення:

  • Тема (основна тема повідомлення) — повинна мати довжину до 65 символів;
  • Текст повідомлення — до 240 символів;
  • Посилання на задану відправником сторінку веб-ресурсу;
  • Картинка.

Але в залежності від браузера структура повідомлення може змінюватися, оскільки кожен браузер по різному відображає такі повідомлення. Але це вже тема іншої статті.

 А зараз декілька слів про наш плагін. Одразу після встановлення потрібно пройти три кроки, перш ніж можна буде повністю використовувати сервіс.

  • 1. Створіть обліковий запис OneSignal або увійдіть до свого існуючого облікового запису.
  • 2. Створіть програму Web Push в OneSignal, дотримуючись інструкцій у посібнику розробників з швидкого запуску веб-Push.
  • 3. Налаштуйте додаток Web Push відповідно до інструкцій, наведених у веб-редакторі Web Push OneSignal.

На рахунок безкоштовності. Зараз тільки введеш в пошукову систему запит «безкоштовно», і результатів безкоштовності не перелічити. Ця ж безкоштовність стосується і OneSignal. Безкоштовні лише базові функції, за додаткову плату (не малу для звичайного блогера) ви отримаєте додаткові можливості, про які можна прочитати на офіційному сайті.

Крім плагіна для WordPress існують рішення для інших CMS та пристроїв. Так що бажаю для всіх змістовних та цікавих повідомлень, щоб на них дійсно хотілося клікати.  

Сторінка OneSignal

Сторінка WordPress плагіна OneSignal