Тип: Плагін
Версія Joomla!: Joomla 2.5, Joomla 3+
Ліцензія: Безкоштовний

Domain redirect

Domain redirect – невеликий плагін для здійснення перенаправлень на вашому сайті. Він дозволяє переадресувати всі запити, які зроблені на певному домені на еквівалентну сторінку на іншому домені.

Щоб користувачі могли вільно перейти із сторінки першого домену на сторінку другого, потрібно прописати ряд правил у файлі .htaccess. А для простого та швидкого виконання перенаправлень потрібно просто встановити плагін Domain redirect.

Даний плагін перевіряє чи співпадає домен, який використовується в URL із тим, який прописаний у параметрах. У разі відмінності, плагін перенаправить відвідувача на туж адресу, замінивши домен на бажаний. 

Після встановлення плагіна переходимо у «Розширення → Менеджер плагінів». Щоб довго не шукати плагін, потрібно ввести в пошук його назву (я ввів просто слово «redirect»). Відкриваємо плагін, натиснувши на його назву. Далі прописуємо бажаний домен сайту (без http:// чи https:// протоколів).

Робимо це напроти:

Target domain (WITHOUT http://) 

Друге поле (Landing page (empty by default, so the plugin will redirect to the same page in the target domain). DO NOT repeat target domain here, just the page) – це цільова сторінка. За замовчуванням її заповнювати не потрібно. В такому випадку кожна сторінка із старого домену буде переадресована на аналогічну сторінку на новому.

Останнє налаштування (Disable redirection for /administrator) вимикає або вмикає перенаправлення в адміністративній частині сайту. За замовчуванням дана опція вимкнена.

Domain redirect

Domain redirect

І на закінчення, не забуваємо увімкнути плагін, змінивши стан на «Увімкнено».

Сторінка плагіна Domain redirect