Тип: Компонент, плагін, модуль
Версія Joomla!: Joomla!3+
Ліцензія: Безкоштовна (лінк на сайт розробника)

Конструктор форм для Joomla! – QuickForm 3

Безкоштовний компонент для вашого Joomla! сайту. Із формами на сайті рано чи пізно стикається будь-який розробник чи навіть, звичайний блогер. Тут зразу ж виникає запитання, яку форму для сайту вибрати? Чи може спробувати створити її самостійно? Останній варіант займе багато часу і являється досить складним процесом. Тому найкращий варіант – використати вже готову форму та інтегрувати її на сайт. Для цього існує безліч як безкоштовних варіантів (у вигляді модулів, плагінів та компонентів) так і платних. Але практично всі вони мають обмежені можливості та функціонал із декількох статичних полів із кнопкою для відправлення. Цих недостатків позбавлений компонент QuickForm 3.

У першу чергу, він орієнтований на веб-розробників та має ряд рішень, щоб зробити розробку форм швидким та разом із тим досить гнучким процесом. Із даним компонентом можна розробляти унікальні форми.

Особливості компонента QuickForm 3:

  • Можливість створення динамічних форм. До форми можна додавати не лише поля, а й будь-який інший контент;
  • Можливість створювати будь-який дизайн для форми;
  • Наявність простого та зрозумілого калькулятора;
  • Присутні: Ajax відправлення, форма в модальному вікні, функція кошика та ін.;
  • Функція захисту від спаму, тому компонент можна використовувати без CAPTCHA;
  • Підтримка багатомовності, безкоштовність, зберігання історії відправлень та ін.

У форму можна інтегрувати будь-яку розмітку, що виконується за допомогою функціонального поля customHtml та звичайного CSS.

Використовуючи компонент QuickForm 3 можна робити динамічні калькулятори. Це такий тип калькуляторів, логіка яких змінюється в процесі вибору полів форми. Тому використовуючи свою уяву та знання можна створювати досить складні форми із потрібними для вас результатами обрахунків.

Не буду більше вас затримувати, адже на сайті автора все детально розказано та показано на прикладах.

Сторінка компонента QuickForm 3