Тип програми: Portable
Підтримувані ОС: Windows
Ліцензія: Безкоштовна
Мова інтерфейсу: Англійська

Uniform Server

Uniform Server  – це безкоштовна збірка вебсервера, що включає всі необхідні елементи для запуску та тестування сайту на локальному комп’ютері.

Працює на ОС Windows та включає Apache + MySQL + PHP та багато іншого. Підтримується перемикання між різними версіями PHP, наявний phpMyAdmin.

Програма повністю портативна та може працювати із будь-якого носія. При першому запуску архіву у меню потрібно вибрати директорію для розпакування файлів сервера, що потрібно і зробити.

Далі потрібно запустити файл UniController, який має розширення *.exe.

Ви можете побачити помилку запуску як на знімку екрана нижче. Помилка виникає через те, що порти, які необхідні для роботи сервера зайняті. Їх потрібно або звільнити, або змінити (другий варіант більш доречний для непідготовленого користувача). Порти можуть бути зайняті іншим вебсервером (мій випадок), або будь-якою іншою програмою. Для зміни порту сервера Apache ідемо у: Apache → Change Apache ports → Change Apache port. Для MySQL: MySQL → Change MySQL port.

Uniform Server

При успішному запуску ви побачите вікно для зміни пароля для бази даних MySQL.

Uniform Server

Не захотів запускатися даний вебсервер із папки, яка містить у своєму шляху кирилицю. Після переміщення в корінь диска C, Uniform Server запустився нормально. Після запуску брандмауер може блокувати роботу програми, тому потрібно дати дозвіл.

Статті по темі: «Запускаймо та тестуймо сайти локально»; «Локальний вебсервер MAMP»

Свої проєкти копіюємо у папку на ім’я www. Наприклад, створюємо у папці www папку joomla та розпаковуємо у неї проєкт, або готову CMS. Вміст папки можна переглянути із вікна Uniform Server, натиснувши на кнопку «View www». Відкриється список папок у вебінтерфейсі, а також посилання для відкриття phpMyAdmin, PHP Info. Побачити папку сайту можна під «Served Subdirectories». Натискання на ім’я папки призведе до її відкриття у новій вкладці браузера, а далі вже все залежить від вмісту самої папки. Якщо це щойно завантажена CMS, то почнеться процес встановлення, якщо сайт, який написаний на HTML, то відкриється його головна сторінка і так далі.

Сторінка вебсервера Uniform Server