Тип програми: Інсталятор
Підтримувані ОС: MacOS & Windows
Ліцензія: Безкоштовна/платна
Мова інтерфейсу: Англійська

Локальний веб-сервер MAMP

Існує достатня кількість веб-серверів, які допоможуть запустити локально ваш проект. Серед них такі як Open Server, Denwer, XAMPP та ін. Сьогодні поговоримо про MAMP. Розробники зробили гідний продукт, який зводить до мінімуму потребу в налаштуванні та адмініструванні вашого локального сервера. Він працює із коробки. Встановили і можна приступати до розгортання локального веб-сайту.

1. Завантажуєте програму із офіційного сайту та встановлюєте.
2. Відкриваєте програму та бачите інформацію по портах, які використовуються, встановлених версіях Python, PHP, HTTP сервера Apache, Nginx та ін. Параметри зазвичай змінювати не потрібно.

Локальний веб-сервер MAMP

3. Кнопка WebStart відкриє вікно браузера, який встановлений за замовчуванням. Звідси можна керувати базами даних, відкрити phpMyAdmin та ін.

Локальний веб-сервер MAMP

3. Для запуску чи зупинки сервера можна використовувати безпосередньо вікно програми, натискаючи на кнопку Stop та Start відповідно. Це можна виконати із іконки, що знаходиться в треї.

Локальний веб-сервер MAMP

4. Вся інформація щодо паролів та імені користувача бази даних також виводиться у веб-інтерфейсі.

Локальний веб-сервер MAMP

5. Ваші сайти потрібно копіювати у папку C:\MAMP\htdocs (якщо встановлення відбувалося на диск C.
6. Після того як скопіювали папку чи вносили зміни у файли не забувайте перезавантажувати веб-сервер.
7. Версія PHP змінюється із основного вікна програми (ярлик для запуску на робочому столі або правий клік мишкою на іконці, що в треї та вибір Open MAMP.

На цьому буду прощатися. Стаття не має мети роз’яснень всіх нюансів, що виникають при розгортанні локального сайту, а лише знайомить із прекрасним інструментом для реалізації цієї мети.

Версія сервера MAMP також включає і Pro. Там наявні додаткові функції, одна із яких – це пряма публікація вашого сайту із локального середовища на хостинг. Також в MAMP Pro присутні інструменти для резервного копіювання. Вибір версії за вами.

Сторінка Локального веб-сервера MAMP