Безкоштовний пошук із використанням Ajax для вашого сайту Wordpress/Joomla

Знайомтеся із модулем/плагіном пошуку для ваших проектів RokAjaxSearch — від студії RocketTheme. Пошук простий в налаштуванні та одночасно дозволяє налаштувати його під дизайн свого сайту, використовуючи візуальний режим чи шляхом редагування css стилів. Нічого складного та замудрого — все, що необхідно, легко знаходиться та вносяться зміни.

Відвідувачі вашого сайту пишучи в формі для пошуку, будуть в реальному часі отримувати результати одночасно із написанням тексту. Тобто, при збільшенні кількості слів/символів у пошуковому запиті — буде зменшуватися кількість результатів та підвищуватися їхня точність. Це все у виринаючому списку та без перезавантаження сторінки. Всі ключові слова, які будуть знайдені, плагін/модуль виділить. Використовуючи Ajax, сервер надсилає інформацію лише для елементів сторінки, на яких відбулися зміни.

Встановлення модуля/плагіна не повинне викликати проблем. Для Wordpress процес встановлення можна подивитися в будь-якій попередній статті, також як і для Joomla!.

Розглянемо на прикладі Joomla!. Після встановлення потрібно зайти в менеджер модулів та активувати RokAjaxSearch. Робиться це на вкладці «Модуль». Для цього переведіть «Состояние» в «Опубликовано». Далі виберіть позицію для нього (більшість шаблонів вже мають окрему позицію для пошуку). Додатково можна написати заголовок поля (якщо ви його будете показувати. Я, зазвичай, пункт «Показывать заголовок» перевожу у стан «Скрыть»).

Безкоштовний пошук із використанням Ajax для вашого сайту Wordpress/Joomla

У параметрі «Style Options» можна вибрати чи потрібно використовувати стилі CSS модуля RokAjaxSearch. В деяких випадках даний параметр потрібно вимкнути (все залежить від шаблону та суто індивідуально). Параметр «Theme Style» дозволяє вибрати тему для форми пошуку. Решту налаштувань можна використовувати в окремих випадках для кожного сайту, наприклад, можна використовувати пошук від Google.

Безкоштовний пошук із використанням Ajax для вашого сайту Wordpress/Joomla

В розширеному пошуку (Advanced Search) доступні:

  • Searchphrase — за чим (ключовими словами чи фразами) шукати;
  • Ordering — спосіб виведення результатів пошуку;
  • Limit — ліміт;
  • Results per page — кількість результатів на сторінці.

Безкоштовний пошук із використанням Ajax для вашого сайту Wordpress/Joomla

У вкладці «Привязка к пунктам меню» виберіть «На всех страницах».

В більшості випадків потрібно відключити кешування для даного модуля. Для цього потрібно відкрити пункт меню «Дополнительные параметры» та навпроти «Кэширование» вибрати «Не кэшировать».

Безкоштовний пошук із використанням Ajax для вашого сайту Wordpress/Joomla

Вручну стилі можна підправити перейшовши: /ваш сайт/modules/mod_rokajaxsearch/css/rokajaxsearch.css
А також: /ваш сайт/modules/mod_rokajaxsearch/themes/blue (доступні ще теми dark та light, тому редагуйте ту, яка у вас вибрана.). Всі редагування потрібно проводити попередньо зберігши оригінальні файли та створивши резервну копію.

Завантажити плагін RokAjaxSearch із офіційного сайту для Wordpress

Завантажити модуль RokAjaxSearch із офіційного сайту для Joomla