How to prevent the laptop from turning on (starting the OS) when opening the lid

Якщо після відкриття кришки на вашому ноутбуці запускається операційна система, а для вас дана функція непотрібна, то для її вимкнення необхідно виконати наступні дії.

Спочатку можна спробувати змінити параметри засобами самої операційної системи. Але ці дії можуть нічого не дати, оскільки функція запуску ОС після відкривання ноутбука може бути включена в BIOS.

Приклад показаний на ноутбуці Lenovo IdeaPad 5 15ARE05 (81YQ00JBRA) та операційній системі Windows 10 російської версії й 100% робочий.

1. Біля годинника відкриваємо налаштування параметрів та вибираємо «Все параметры».

do not sleep

2. Відкриваємо «Система» → «Питание и спящий режим» → «Дополнительные параметры питания» (знаходиться справа) → «Настройка схемы электропитания» (на даний момент вашої за замовчуванням) → «Изменить дополнительные параметры питания».

do not sleep

do not sleep

do not sleep

do not sleep

do not sleep

Примітка. Всі внесені зміни будуть стосуватися поточної схеми живлення на даний момент.

3. Далі відкриється вікно керування параметрами. Знайдіть параметр «Кнопки питания и крышка» та виберіть: «От батареи» та «От сети»: «Действие не требуется».

do not sleep

Параметр «Кнопки питания и крышка» може не показуватися в налаштуваннях. Для того щоб його активувати потрібно відкрити командний рядок або PowerShell від імені адміністратора.

Далі скопіювати та вставити наступну команду: powercfg -attributes SUB_BUTTONS 99ff10e7-23b1-4c07-a9d1-5c3206d741b4 -ATTRIB_HIDE.

Після цього натиснути Enter.

Пригадуємо, що командний рядок можна відкрити, натиснувши на сполучення клавіш Windows + R та ввівши у відкрите вікно cmd. Далі підтвердити клавішею Enter.

PowerShell можна відкрити із будь-якої теки. Для цього потрібно відкрити «Файл» → «Запустить Wndows PowerShell» → «Запустить Wndows PowerShell от имени администратора». Також відкрити можна із меню «Пуск».

do not sleep

Але, скоріш за все, ніякого ефекту від даних дій ви не отримаєте. Якщо даний параметр увімкнений в BIOS, то і вимкнути його можна лише звідти.

1. Для цього перед завантаженням операційної системи потрібно зайти в налаштування BIOS. Це можна зробити, натискаючи клавішу F2 (дана клавіша використовується у моєму ноутбуці. У вас може бути інша. Більш детально дивіться в інструкції до вашого пристрою, або шукайте в інтернеті).

2. Далі потрібно знайти параметр «Flip to Boot» та переконавшись, що його значення Enabled, натиснути на ньому Enter. Зі списку потрібно вибрати Disabled.

do not sleep

3. Для збереження внесених змін потрібно натиснути на клавішу F10 та підтвердити свої дії, вибравши Yes та натиснувши Enter.

do not sleep

Після цього операційна система при відкриванні ноутбука, завантажуватися більше не буде.