usb disk

Розглянутий випадок, коли при підключенні по USB, Windows не показує диск у провіднику. Стаття розглядає робочий диск, тому якщо ваш диск втратив розділи чи має фізичні поломки – не тратьте свого часу.

Часто диск прекрасно працює на різних комп’ютерах, а на деяких не визначається операційною системою. Найчастіше така ситуація у мене відбувається на комп’ютерах із встановленою операційною системою Windows 7.

Щоб виправити дану проблему потрібно відкрити утиліту для керування розділами та дисками. Для цього переходимо у: «Панель управления → Система и безопасность» та відкриваємо «Создание и форматирование разделов жесткого диска». Відкриється утиліта для керування дисками.

usb

На скриншоті знизу можна побачити, що диск визначається системою, але вона для нього не призначила літеру. Для нас потрібно виправити дану ситуацію.

usb

Для цього викликаємо контекстне меню (правий клік мишкою) на нашому проблемному диску та вибираємо «Изменить букву диска или путь к диску…»

usb

У вікні, яке відкриється натискаємо «Добавить» та вибираємо із випадаючого списка букву або залишаємо ту, що пропонує операційна система.

usb

usb

Тоді «Ок» та ще раз у другому вікні «Ок».

Тепер наш диск має появитися у провіднику та працювати належним чином.

usb

usb