space

Приклад показаний та цілком працює в редакторі Microsoft Office Word 2016. Має підтримуватися і в інших версіях.

Для чого використовувати нерозривний пробіл? Для того, щоб програма, яка виводить на друк ваш правильно відформатований текст, не розривала стрічку у місці, де ви поставили нерозривний пробіл. Якщо пробіл буде звичайним, то слово (буква і тому подібне), яке мало б бути в першій стрічці, може бути перекинуте на другу. А за правилами правопису деякі словосполучення розривати не можна.

Давайте розглянемо як ставити нерозривний пробіл у редакторі Word. Для прикладу, при звичайному пробілі слово переноситься на нову або попередню стрічку. При нерозривному пробілі цього вже не буде. 

Пишемо слово та натискаємо комбінацію клавіш Ctrl + Shift + Пробіл. Інший варіант: натискаємо комбінацію клавіш Alt + 0160 або Alt + 255 (цифри пришемо на цифровій клавіатурі).

Останній варіант трішки довший. Ідемо у «Вставка → Символ → Другие символы → Специальные знаки → Неразрывный пробел Ctrl+Shift+Пробел».

space2
space3

Відео «Як поставити нерозривний пробіл»:

Дивитись відео

Примітка. У редакторі Microsoft Office Word 2013 при вирівнюванні тексту по ширині, ширина нерозривного пробілу буде змінюватися так точно як і звичайного. У наступних версіях це виправили.