Як передати великі файли?

Поки, власне, не стикаєшся із ситуацією, коли потрібно передати великі файли — це запитання не так сильно цікавить... Існує маса способів для передавання великих файлів. Наприклад, якщо ви використовуєте веб-інтерфейс пошти Gmail, то при додаванні вкладень вам запропонують великі файли завантажити на диск Google Drive та потім активувати лінк для спільного доступу. Правда величина файлу обмежена ємністю вашого онлайн сховища. Безкоштовний диск має ємність 15 гігабайтів, за умови, що ви на ньому нічого не зберігали.

Тобто, одним із способів для передачі великих файлів може бути використання хмарного сервісу із наступним відправленням посилання на E-mail, Viber і так далі.

Якщо ви маєте платний тариф одного із хмарних сервісів — для  вас не має про що переживати.

Розглянемо ще безкоштовні сервіси для обміну файлами великого розміру.

File Pizza

File Pizza — дозволяє передавати файли будь-якого розміру. Це все тому, що фали ніде не зберігаються онлайн, а знаходяться на вашому комп’ютері. Тому, він має бути увімкнений до кінця передавання, а вікно із сервісом File Pizza відкрите у браузері. Для початку передавання потрібно вибрати файл та перетягнути його у відповідне вікно. Інший спосіб — натиснути «select a file» та вибрати файл на своєму ПК. Програма згенерує посилання, яке потрібно скопіювати та відправити будь-ким способом (поштою, через соціальні мереже та ін.).

FilePizza

Коли посилання буде відкрите, появиться кнопка Download, натискання на яку призведе до завантаження файлу.

FilePizza

Відкрити File Pizza

Firefox Send

Другий сервіс від розробників браузера Mozilla Firefox. Сервіс так і називається Firefox Send. Але він не призначений для передавання файлів понад 1 гігабайт. Все, що потрібно — це перетягнути файл у відповідне вікно або натиснути кнопку «Выбрать файл для загрузки». Сервіс шифрує фали та дозволяє вести обмін приватними, зашифрованими лінками. Також можна встановити пароль, для чого потрібно відмітити «Требовать пароль для загрузки этого файла». Тому сервіс можна використовувати для безпечного обміну даними.

Firefox Send

Після завантаження можна скопіювати посилання на завантажений файл та вибрати скільки разів його можна завантажити. Файл буде видалено через 24 години. Тому потрібно попередити того, кому відправляєте посилання про термін дії лінку для завантаження.

Firefox Send

Відкрити Firefox Send

Filemail

Filemail

Filemail — сервіс для відправлення файлів великого розміру — розміром до 50 гігабайтів. Це якщо використовувати безкоштовний тарифний план. Дані будуть зберігатися 7 днів, після чого будуть видалені. Крім веб-інтерфейсу розробники пропонують додатки: Filemail Desktop, Outlook Addin, Filemail iOS, Filemail Android.

Після додавання файлів, їх можна відсилати безпосередньо на потрібну електронну адресу. Якщо так не влаштовує, то натисніть «Send as link» та відправте посилання самостійно.

Відкрити Filemail

Send Anywhere

Send Anywhere

Send Anywhere — пропонує 10 гігабайтів для відправлення безкоштовно, за гроші — 50. Даний сервіс можна використовувати не лише через веб-інтерфейс, він також доступний на різних платформах: Android, iOS, Amazon Kindle, Windows, macOS, Linux, як додаток для Outlook. Є навіть плагін для CMS Wordpress.

Даний сервіс вбудований у файловий менеджер для Android — X-plore File Manager.

Але для користування сервісом Send Anywhere потрібна реєстрація. Хоча можна увійти через одну із соціальних мереж, наприклад, через Facebook.

Для відправлення потрібно додати фали перетягуванням чи вибором на комп’ютері. Тоді натиснути на кнопку Send. Отримувач повинен ввести отриманий код у Receive на тому ж сайті.

Відкрити Send Anywhere

Tresorit Send

Tresorit Send

Tresorit Send — сервіс для безкоштовного обміну файлами невеликого розміру (до 5 гігабайтів).

Для відправлення потрібно натиснути на + та додати файл. Для додавання ще одного файлу натискаємо Add more files.

Далі вводимо електронну адресу та натискаємо Create Secure Link.

Файл можна захистити паролем. Для цього потрібно відмітити Protect link with password.  

Відкрити Tresorit Send

JustBeamIt

JustBeamIt

JustBeamIt — ще один сервіс для прямого обміну файлами. Звідси вже зрозуміло, що комп’ютер та вкладка у браузері повинні бути відкритими до завершення передавання.

Файли для відправлення просто перетягуються у вікно (можна натиснути на парашут для відкриття звичайного вікна для вибору). Далі натискаємо Create Link. Буде згенероване посилання, яке і відправляємо для адресата. Також можна використати QR-код.

Зверніть увагу, що посилання спрацьовує лише один раз. Тому для повторної відправки чи для відправки іншому адресату потрібно посилання згенерувати ще раз.

Відкрити JustBeamIt

FileDropper

FileDropper

FileDropper — безкоштовний сервіс для відправки файлів розміром до 5 гігабайтів. Ніякої реєстрації для цього не потрібно.

Для додавання файлу натискаємо Upload File. Почнеться процес завантаження, після якого буде отримане посилання, яке і потрібно відправити для адресата. Знизу також буде згенероване посилання для додавання на веб-сайт чи форум.

Отримавши посилання та відкривши його отримувач повинен буде ввести символи із картинки та натиснути Download This File.

Відкрити FileDropper

File Convoy

File Convoy

File Convoy — простий обмін даними до 4 гігабайтів.

Додаємо файл, вибираємо скільки часу буде він доступний для завантаження (після зазначеного терміну файл буде видалений). Можна відмітити про сповіщення на e-mail, опція «I wish to use e-mail notifications».

Обов’язково приймаємо умови використання «Check if you have read the terms of use (mandatory)».

Натискаємо Uoload. Буде згенероване посилання, яке і відправляємо адресату.

Завантаження файлу на даному сервісі ішло набагато довше ніж у вище розглянутих. До речі мій ESET NOD32 чомусь заблокував спробу завантаження по згенерованому посиланню. 

Відкрити File Convoy

Dropmefiles

Dropmefiles

Dropmefiles — простий та легкий обмін файлами. Для додавання потрібно перетягнути файл чи натиснути на кнопку DropMeFiles та вибрати файл на комп’ютері.

Після завантаження відправте файл для адресату, який відкривши його повинен натиснути на кнопку Download. Знизу є два поля: для введення адреси електронної пошти та імені відправника. Так що посилання можна відправити не покидаючи вікна сервісу.

Програма додає файли до архіву та задає автоматично пароль. Пароль буде показаний у діалоговому вікні завантаження.

Відкрити Dropmefiles

pCIoud Transfer

pCIoud Transfer

pCIoud Transfer — безкоштовний спосіб обміну файлами до 5 гігабайтів, що не потребує реєстрації. Після додавання першого файлу (якщо його розмір не перевищує 5 гігабайтів) можна додавати наступні кнопкою Add more files.

Для відправки потрібно вказати адресу електронної пошти та натиснути кнопку Send Files.

Після отримання листа для адресата потрібно натиснути лише кнопку Download.

Відкрити pCIoud Transfer

Takeafile

Takeafile

Takeafile — чудовий сервіс, що дозволяє відправляти файли напряму між двома комп’ютерами, а також, використовуючи хмарний сервіс. Правда через хмару можна відправити лише файл розміром не більше за 512 мегабайтів.

Відкривши вікно сайту подумав, що щось не працює. Але для виклику діалогового вікна завантаження потрібно перетягнути файл прямо у вікно браузера. Появиться вікно із запитанням як передавати файл. Для великих файлів вибираємо пряму передачу. Але ще раз повторюсь — вікно браузера в такому випадку має бути відкритим до завершення завантаження файлу адресатом. Якщо файл невеликого розміру, то можна передати його через хмару (потрібна реєстрація). В такому випадку свій комп’ютер не потрібно залишати увімкненим.

Відкрити Takeafile

Wetransfer

wetransfer

Wetransfer — можна використати для відправки файлів розміром до 2 гігабайтів. Перше, що необхідно зробити — це прийняти їхні умови використання I agree. Далі вам запропонують вибрати тариф. Безкоштовний дозволяє без реєстрації передавати фали розміром до 2 гігабайтів, а платний — до 20.

wetransfer

Натиснувши на + додаєте файли (можна просто перетягнути), натиснувши на три крапки знизу вибираєте генерацію посилання або вводите електронну адресу адресата та свою, після чого натискаєте Transfer. Згенерується лінк для відправлення. Тому хто завантажує також потрібно буде прийняти умови сервісу та натиснути на Download.

Відкрити Wetransfer

Порада. Для передавання великих файлів краще використовувати пряме передавання, оскільки швидкість завантаження/вивантаження буде залежати лише від швидкості вашого (і вашого адресату) інтернет підключення. Хмарне передавання дуже часто має обмеження (це в основному стосується сервісів, що дають змогу передавати файли розміром більше за 5 гігабайтів).